h i r d e t é s

Magasról lehet nagyot esni – csődbe ment tévésztárok

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Magasról lehet nagyot esni – csődbe ment tévésztárok

2015. június 21. - 09:40
0 komment

 

Mint azt több lottónyertes esete bizonyítja, hatalmas összegeknek is a nyakára lehet hágni viszonylag rövid idő alatt, de az ismert tévések körében is találunk nem egy olyat, aki egy sikeres műsor után volt kénytelen volt csődöt jelenteni.

Don Johnsonnak többször majdnem elúszott a háza, a Maffiózók színésznője a Harvey Keitellel való civakodásban ment tönkre anyagilag, miközben aHelyszínelők egykori színésze a sorozat alkotóit hibáztatta - írja az Origo.

Nemrég arról cikkezett az Origo, hogy a tévés vetélkedők nyertesei mire költötték a győzelmükkel járó milliókat, most pedig szétnéztek a tévésztárok között is, hisz nem egyszer megtörtént, amikor egy kedvelt képernyős arc lecsúszott, szegénysorra jutott. Lássunk pár példát!

A szülei semmizték ki a gyerekszínészt

Emlékezetes eset volt a 2010-ben elhunyt Gary Colemané, aki az Egyesült Államokban népszerű vígjátéksorozat, a Diff’rent Strokesgyerekszínészeként

100 ezer dollárt keresett epizódonként, a pénz nagy részét azonban a szülei költötték el.

1989-ben Coleman beperelte őket, és a bíróság meg is ítélt a javára 1,3 millió dollárt – ez azonban nem volt sokáig elég, 1999-ben a színész csődöt jelentett.

Közben a fél világ rajta röhögött, amikor egy videóból kiderült, hogy – kis növésű létére – biztonsági őrként dolgozott egy áruházban, az egyik vevőt pedig érdekes módon próbálta megállítani:

Pórul járt a pénzért házasodó modell

Anna Nicole Smith, a saját tévéshow-t is vezető modell 27 éves volt, amikor 90 éves férje meghalt – valószínűleg nem a szerelem tartotta össze a párt, Smith pórul járt, a férje egy vasat sem hagyott rá. A modell a bírósághoz fordult, de

a perköltség elvitte a maradék pénzét is, miközben a jussát soha sem kapta meg

– 2007-ben, 40 évesen hunyt el.


Hiába perelt az örökségért
Forrás: AFP/Getty Images/Carlo Allegri

Milliókkal tartozott a Miami Vice sztárja

Don Johnsonnak többször adódtak pénzügyi problémái, 2004-ben a Los Angeles-i City National Bank akart behajtani rajta egy 930 ezer dolláros tartozást, mire a színész csődvédelmet kért, hogy ne veszítse el coloradói házát. 2006-ban azonban ismét rezgett a léc: akkor már 14,5 millió dollárt követeltek rajta, amit csak órákkal a házra meghirdetett árverés előtt sikerült kifizetnie.


Majdnem elúszott a coloradói ház, nem is egyszer
Forrás: AFP/Frazer Harrison

Larry Kinget lopással gyanúsították

Larry King huszonöt évig vezette nagy sikerű talkshow-ját a CNN-en, a pályája azonban korántsem indult ilyen fényesen. Az ötvenes évek végén heti 55 dollárért kezdte egy rádiónál, miközben elég kicsapongó életet élt, 1971-ben pedig több munkáját is elvesztette, miután letartóztatták.


Üzlettársa lopással gyanúsította
Forrás: AFP/Imeh Akpanudosen

Állítólag ötezer dollárt lopott üzlettársától, Louis Wolfsontól, de a vád hamisnak bizonyult, 1972-ben fel is mentették. A karrierje azonban nehezen indult újra, 1978-ban csődöt is jelentett. Szerencséje volt, még abban az évben kapott egy késői esti beszélgetős műsort egy washingtoni rádióban, innen nőtte ki magát a Larry King Live.

A gyerek miatt úszott el egy csomó pénz

A jelenleg a Született detektívek-ben látható Lorraine Braccót Tony Soprano pszichiátereként is ismerhetik a nézők, ő játszotta a Maffiózók-ban Jennifer Melfit. A színésznő tizenkét évig Harvey Keitel partnere volt, és bár nem házasodtak össze, a szakítás így is jogi küzdelembe torkollt, közös lányuk, Stella miatt.

A hosszas huzavonát Bracco lelkileg sem bírta, depressziós lett,

pár szereptől is elesett, miközben a pereskedést kétmillió dollárja bánta.


Kétmillió dollárja bánta a pereskedést
Forrás: AFP/Don Emmert

Nem lehet megélni a Vészhelyzetből

A többek között a Vészhelyzet-ben, a Hazudj, ha tudsz!-ban és aGátlástalanok-ban látott Mekhi Phifer a könyvelés szerint

nagyjából 11600 dollárt költött havonta, miközben csak 7500 dollár bevétele volt

– 2014-re 1,2 milliós adótartozást halmozott fel, az ügyvédjének 50 ezerrel lógott, a gyerektartással pedig 4500 dollárral maradt el.


Túlköltekezte magát
Forrás: AFP/Maury Phillips

A Helyszínelők alkotóit hibáztatta

Helyszínelők-ben Warrick Brownt alakító Gary Dourdan 2012-ben már közel 1,7 millió dollárral tartozott a hitelezőinek, miután összetűzésbe keveredett a törvénnyel is. A színész nem reagált túl elegánsan a csődeljárás megindulására, a Helyszínelők alkotóit okolta a helyzetéért: állítása szerint akkor kezdődtek az anyagi problémái, amikor a karakterét kiírták a sorozatból.


Miután a Helyszínelőkből kiírták, már nem ment olyan jól a szekér
Forrás: CBS

Négyszer csődölt be a cége

The Apprentice című, álláskereső valóságshow-val a tévés világban is szerencsét próbált Donald Trump cégei ellen 1991-ben, 1992-ben, 2004-ben és 2009-ben is indítottak csődeljárást, ez azonban a személyes vagyonát nem érintette.

"Ez nem személyes ügy, csak üzlet"

– mondta, amikor erről kérdezték. Nemrég egyébként bejelentette, hogy jövőre indul az amerikai elnöki posztért. Sokak szerint ez minden idők legszórakoztatóbb kampányává teheti a következőt.


Nem tartotta személyes ügynek cégei összeomlását
Forrás: AFP/Justin Sullivan

Itthon is elmehet könnyen a pénz

Itthon egy időben Paudits Béla panaszkodott rendszeresen az anyagi helyzetére, egy 2012-es interjúban azt mondta, nagyjából havi 50 ezer forintból tengődik. Zalatnay Sarolta idén márciusban kapott első fokon felfüggesztett börtönt egy 1,9 millió forintos tartozás miatt, R. Kárpáti Péternek pedig a devizahitele dőlt be annak idején, egy lányával közös interjúban erről is mesélt.

 

 

origo.hu

Posted by SEJT on 2015. június 21.

 

h i r d e t é s