h i r d e t é s

Magyar pályázati pénzek Európába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyar pályázati pénzek Európába

2015. november 26. - 14:43
0 komment

 

A magyar-magyar közös fejlesztésekre mintegy 130 milliárd forintnyi közvetlen uniós forrás áll rendelkezésre - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Fotó: Europress / Napi.hu

A 2020-ig tartó tervezési ciklusban folyamatosan közvetlen tenderek nyílnak az Európai Unió tagállamai és sok esetben harmadik országok részére is. A nagyrészt határokon átívelő együttműködésben is megpályázható kiírások számtalan új lehetőséget kínálnak az unió 13 milliós magyar nemzeti közössége számára. A Duna régió magyar nyelvű közösségének tagjai így hidat jelenthetnek az aktívabb pályázati szemlélet kialakításában és a szomszédos országokkal való sikeres együttműködések elindításában - jelentette be Kiss Antal, az NFM miniszteri biztosa.

Az elérhető forrásokat bemutató internetes felület sikere egyértelmű, az oldalletöltések száma néhány hónap alatt meghaladta a 320 ezret. A magyar nyelvű pályázati honlap látogatói a vállalkozásfejlesztés, a klímapolitika, a tudomány-innováció, az egészség-sport és a kultúra szakpolitikai programjai iránt érdeklődnek. Az oldal népszerűsége igazolja azt a kormányzati szándékot, hogy a közvetlen uniós kifizetésű források elnyerésében is támogatni kell a magyar pályázókat, éljenek bárhol Európában - mondta Kiss Antal.

 

napi.hu


 

h i r d e t é s