h i r d e t é s

Magyar siker a világ legrangosabb versenytánc fesztiválján

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Magyar siker a világ legrangosabb versenytánc fesztiválján

2019. június 18. - 10:30

 

A Kemény Tamás - Princz Nóra páros ismét betáncolta magát a történelembe.

A versenytáncok világának legrangosabb versenyét az angliai Blackpoolban rendezik 1920 óta. A nyolc napon át tartó Blackpool versenytánc fesztivál (Blackpool Dance Festival) döntőjébe bejutni minden versenytáncos álma. A magyar Kemény Tamás - Princz Nóra páros nemcsak, hogy bejutott a döntőbe, de bronzéremmel zárta a világversenyt.

A képen beltéri, fal láthatóAutomatikusan generált leírásA 94. Blackpool Dance Festival standard táncok versenyén a 35 év felettiek mezőnyében 101 páros indult. Ebben a versenyben meghatározott táncsorrendben – angolkeringő, slowfox, tangó és quickstep – több körön át versengenek a párok reggeltől hajnalig. Komoly sportteljesítmény ennyi kört letáncolni, nem véletlen, hogy a döntőbe jutottak vitathatatlanul bekerülnek a legjobbak közé. Aki itt dobogós, örökre beírja magát a versenytánc történelem könyvébe. A magyar párosnak ez már nem is először sikerült, 2019-ben ismét felállhattak a dobogóra.

Nagyon jól éreztük magunkat. Körről körre jobban táncoltunk és a döntőben sikerült a legjobb formánkat mutatni, ki tudtuk magunkból hozni azt a minőséget, amit tudunk táncolni.

– mondták el a verseny után.

Tamás és Nóra közel két évtizede táncolnak és majd tíz éve alkotnak egy párt, nemcsak a táncparketten, hanem az életben is.  Először 2000-2003-ig táncoltak együtt, egészen a Magyar bajnoki bronzérmig küzdötték magukat. Majd szétváltak útjaik: Nóra abbahagyta a profi táncot, Tamás pedig a tánccal beutazta a világot, mígnem 2010-ben újra találkoztak. Csak nosztalgiázni akartak, amikor újra a táncparkettre léptek, de annyira bejött a közös tánc, hogy azóta el se engedték egymást. Kétszeres Magyar Bajnokok, az ideivel együtt négyszer táncoltak Blackpoolban döntőt és tavaly megalapították a saját táncklubjukat, ahol tanítványaikat viszik sikerre.

A tánc komoly fizikai próbatétel. – meséli Nóra. – Naponta edzünk legalább 2 órát, ehhez jönnek a heti erősítő edzések és a tanórák magyar tánctanárunkkal, László Csabával és olasz mesterünkkel Genny Favaróval.

A képen padló, beltéri, személy, fal láthatóAutomatikusan generált leírásA Blackpool Dance Festivalt minden év májusában rendezik, a világ számos országából érkeznek ide a profi táncosok, akik álomszép ruhákban varázsolják el a közönséget. A versenyt a 19. században épült viktoriánus Winter Gardens báltermében tartják, a zenét a világ egyik legjobb tánczenekara, az Empress Orchestra and Dance Band játssza.

A zsűriben kizárólag britek ülnek, maguk is korábbi kiemelkedő táncosok: a hölgyek színes estélyi ruhában, az urak fehér szmokingban értékelik a versenyzők teljesítményét.

 

 


 

h i r d e t é s