h i r d e t é s

Magyarország a Türk Tanácstól kért segítséget

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Magyarország a Türk Tanácstól kért segítséget

2020. március 27. - 16:21

 

Hosszú küzdelemre kell számítanunk a koronavírus ellen: több területen is védekeznünk kell, írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán péntek hajnalban megjelent bejegyzésében.

Orbán Viktor miniszterelnök (b4) fogadja a Türk Tanács külügyminiszteri találkozójának résztvevőit a Karmelita kolostorban 2019. szeptember 19-én. A kormányfő mellett balról jobbra: Rusztemov Nurbah, Kazahsztán magyarországi nagykövete, Elmar Mammadyarov azerbajdzsáni külügyminiszter, Bagdad Amrejev, a Türk Tanács főtitkára, Csingiz Ajdarbekov kirgiz külügyminiszter, Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A külgazdasági és külügyminiszter közölte: az egészségügyi védőfelszerelések biztosítása érdekében Magyarország a napokban a Türk Tanácshoz is fordult, és két országtól, Törökországtól és Üzbegisztántól már kaptunk is segítséget.

A török kormány engedélyezte 8 tonna, maszkok alapanyagaként használatos textil Magyarországra szállítását, pénteken Üzbegisztán felajánlásaként érkezik összesen 150 ezer védőmaszk.

"Nagyrabecsülés és köszönet jár a török és az üzbég kormánynak a segítségért: a bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát!" - írta Szijjártó Péter.

Az egészségügyi területen a védekezés egyik legfontosabb feladata, hogy legyen elég védőfelszerelés, ezért Magyarország nagy mennyiségben rendelt eszközöket Kínából, ahonnan az elkövetkezendő napokban és hetekben tucatnyi repülőgéppel több száz tonnányi felszerelés fog érkezni, közölte a miniszter. (Euronews)

Végezetül néhány komment:


 

h i r d e t é s