h i r d e t é s

Magyarország ismét különutas

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Magyarország ismét különutas

2018. április 19. - 09:48

 

Az európai uniós országok pekingi nagykövetei egy közös jelentésben támadtak neki Kína fő külpolitikai-gazdasági projektjének. Egy kivételével.

Az Egy övezet, egy út néven ismert projekt egyelőre nincsen kidolgozva minden részletében, de a kínai állam hivatalos kommunikációja szerint Kínát kötné jobban össze Európával, a Közel-Kelettel és Afrikával - írja az MTI.

Az EU azonban egyelőre nincs elragadtatva a tervtől, hiszen a Handelsblatt német üzleti lap által megszerzett jelentés szerint a terv nemcsak átláthatatlan, de ellenmond az EU kereskedelmi elveinek és érdekeinek. Mindemellett a kínai cégek pozíciójának tisztességtelen erősítését célozza, aminek az európai cégek vesztesei lesznek.

A jelentés azért is különleges, mert hivatalosan az Európai Unió, illetve az uniós tagországok nem mentek neki még ilyen keményen Peking világgazdasági ambícióinak - hívja fel a figyelmet az Index.

A jelentést egyébként a Handelsblatt szerint a 28 EU-tagország közül 27 pekingi nagykövete aláírta, egyedül a magyar nagykövet nem. (napi.hu)


 

h i r d e t é s