h i r d e t é s

Májusi eső aranyat ér

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Májusi eső aranyat ér

2020. május 01. - 06:13

 

Csapadékkal köszönt be a május.

A következő napokban többször is fülledtté válik a levegő, és záporokra, zivatarokra is készülni kell. Emellett napsütéses időszakok is előfordulnak, a szél pedig időnként megélénkül. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan alakul ki eső, zápor. 

Délután szakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte még további esőre, záporra kell készülni, majd egyre kisebb lesz a csapadék esélye. Megélénkül az északnyugati szél. 13, 18 fokra számíthatunk.

Szombaton a napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, előfordulhatnak záporok is. Változó irányú szél lesz. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a változó gomolyfelhőzet mellett futó záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél erős lesz. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken egy északnyugat felől érkező hidegfront mellett folytatódik a változékony időszak, nem pihenhet a szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu

A front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhat, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő szél pedig fokozhatja a problémát. A markáns változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak.

A pollenek közül jelenleg a platán, a tölgy és a nyír okozza a legintenzívebb tüneteket, ezen kívül a fűz és a kőris virágporának koncentrációja is elérheti a közepes szintet. A záporokat követően nagymértékben csökken a pollenkoncentráció.

A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, emellett a csapadék miatt nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat. Megnövekszik a féktávolság, ráadásul szétszórt, figyelmetlen is lehet, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s