h i r d e t é s

Manfred Weber helyrepakolja Orbánt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Manfred Weber helyrepakolja Orbánt

2019. április 06. - 08:54

 

Orbán Viktor talán maga is rájött immár, hogy Magyarországot lényegében minden nem halálos, kvázi törvényes módszerrel kizsigerelte. Nincs már mit elrabolni az EU törvényei jelentette korlátok között. Így nagyobb vadra készül. Ahogy azt Václav Havel is megmondta, nem csupán hazánkra, de Európára is fenyegetést jelent Orbán.

Manfred Weber és Orbán Viktor - Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

Ami nem is lehet csoda, 2010-es hatalomra kerülése óta nem került sor pszichiátriai vizsgálatra. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter maga erősítette meg. És itt a gond. A pszichózis, a megalománia egyértelmű jeleire veszélyes dolog nem figyelni. Első sorban, mert még a pálya szélén rekedt szemlélő is megzavarodik a sok félrevezető duma, illőbb kifejezéssel élve süketelés hallatán. Így a magyar választók addig sem kiemelkedő képességei úgyszintén romlásnak indulnak.

Így lehetséges az, hogy komoly esélyét látjuk annak, hogy Orbán Viktor komoly politikus lehet az Európai Unión belül. Nem ez az első alkalom, hogy egy nép téveszméit használja fel pillanatnyi előnyre szert tenni. Azonban az Unió nem véletlenül maradhatott fent és biztosíthatta Európa leghosszabb egybefüggő békéjét. Ott nem kutyaütők dolgoznak. És bár Manfred Weber is bizonytalan, Orbánnal szemben kellő eréllyel tud fellépni.

A Fidesz kizárásának a lehetősége továbbra is az asztalon van, azonban az Európai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber nem tudja megjósolni, hogy a Néppárt és a Fidesz viszonyában mi történik majd a következő hetekben – írja a Népszava. Weber a kampánynyitója után beszélgetett újságírókkal Brüsszelben, ott mondta azt,

Ha Orbán Viktor az újabb provokációk útjára lép, ha EU-ellenes, Juncker-ellenes vagy Timmermans-ellenes kampányt folytat, akkor a néppárti ‘bölcsek tanácsának’ elnöke, Herman van Rompuy ennek megfelelően fogja elkészíteni az ajánlásait.

Manfred Weber megismételte, hogy a néppárt világos és határozott döntést hozott, amikor felfüggesztette a magyar párt tagságát (a Fidesz kommunikáció szerint ők maguk kezdeményezték a felfüggesztést).

A döntés üzenete: nem Orbán Viktor fogja meghatározni a pártcsalád politikai irányvonalát és jövőjét, hanem az EPP hangadó személyiségei, akik közé – Angela Merkel mellett – önmagát is sorolja. /hvg/

Ezzel pedig lényegében Orbán térfele felé süvít a labda, amit úgy kéne visszaütnie, hogy lábait saját hazugságai, kezeit pedig függőben lévő, nem túlkedvező helyzete köti gúzsba. Az egyetlen, amivel menteni tud, a szokásos kamu:

„Győztünk!”

Bár ezzel a „győzelemmel” csak egy újabb szöget ver Orbán népe koporsójába.


 

h i r d e t é s