h i r d e t é s

Már a hollandok sem indítanak repülőt Egyiptomba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már a hollandok sem indítanak repülőt Egyiptomba

2015. november 05. - 11:48
0 komment

 

A britek után a hollandok is bejelentették, hogy felfüggesztik sarm-es-sejki járataikat az orosz gép tragédiája után. A holland külügyminisztérium további intézkedésig mindenkit eltanácsol attól, hogy az egyiptomi üdülőhelyre repüljön.

Fotó: borntovacation.com

A holland igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy az ország légitársaságai vasárnapig nem indítanak járatokat az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőközpontba, válaszul az orosz utasszállító repülőgép hét végi katasztrófájára - írja a HVG.

A kormány szerda éjjel döntött erről, miután a holland terrorellenes koordinátor tanácskozást tartott a légitársaságok és a titkosszolgálat képviselőivel. Amszterdam emellett szoros kapcsolatban van a brit hatóságokkal is, amelyek már szintén jelezték, hogy teljesen leállítják a légiforgalmat Nagy-Britannia és Sarm-es-Sejk repülőtere között. Utóbbi légikikötőből szállt fel a szombaton Egyiptomban lezuhant orosz repülőgép is.

A brit külügyminiszter előzőleg bejelentette, hogy "jelentős a valószínűsége" annak, hogy robbanószerkezet okozhatta az orosz utasszállító katasztrófáját.

A holland külügyminisztérium további intézkedésig mindenkit eltanácsol attól, hogy az egyiptomi üdülőhelyre repüljön. A kormány közölte azt is, hogy az egyiptomi üdülőövezetben jelenleg 408 holland állampolgár tartózkodik, akiknek az utazásszervezőkkel kell egyeztetniük a hazajutásuk ügyében.

A Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) orosz légitársaság repülőgépe Sarm-es-Sejkből indult Szentpétervárra, s a felszállás után 23 perccel zuhant le a Sínai-félszigeten szombat reggel. A gépen 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok túlnyomó többsége orosz volt.

 

hvg.hu / MTI


 

h i r d e t é s