h i r d e t é s

Már a negyedik tanár halt meg koronavírusban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Már a negyedik tanár halt meg koronavírusban

2020. október 27. - 14:26

 

Az érdekképviselet szeretné látni, mit tesz a dolgozók védelme érdekében a kabinet.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

"A Pedagógusok Szakszervezete követeli: a kormány azonnal hozza nyilvánosságra, mit tesz a krónikus beteg tanárok, oktatásban dolgozók védelmében az őszi iskolai szünet után, a koronavírus-járvány egyre erősödő második hullámában."

Mindezt azután közölték, hogy meghalt a negyedik tanár, akinek igazolt koronavírus fertőzése volt. Az érdekképviselet egyúttal azt követeli a kormánytól, hozza nyilvánosságra, milyen fertőzöttségi-halálozási adatok után hajlandó végre bevezetni szigorításokat az oktatási intézményekben. 

A hvg.hu úgy értesült, az érintett egy XIII. kerületi általános iskolában dolgozott. Amikor elkezdődött szeptemberben a tanév, ő is munkába állt. Az egyik osztálya még az őszi szünet előtt karanténba került egy covidos megbetegedés miatt.

A kormányzat a jelek szerint nem gondolkodik szigorításokban, hiszen a bő egyhetes őszi szünettől várja a kabinet, hogy "kisöprődik" a vírus.

Az országos tisztifőorvos kérdésre sem közölte az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján, milyen esetszámok után várható ismét szigorítás. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s