h i r d e t é s

Már átadták a stadiont, de még 150 milliót elköltenek rá Pakson

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már átadták a stadiont, de még 150 milliót elköltenek rá Pakson

2020. augusztus 27. - 06:20

A 2020/21-es bajnoki rajt egyben a felújított paksi stadion avatását is jelentette a szurkolók számára.

Fotó: Paks/Facebook

Ahhoz képest, hogy augusztus 15-én, a bajnoki rajttal felavatták a paksi csapat teljesen elkészült arénáját, most újabb pénzeket kap a létesítmény az államtól. Pontosabban Paks város önkormányzata, hogy azt a stadionra fordítsa - derül ki a keddi Magyar Közlönyből.

A megjelent kormányhatározat szerint a "a kormány egyetért (...) a Paks labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztési beruházás módosított műszaki tartalommal történő megvalósításával."

A beruházás megvalósulása érdekében 150 millió forint többletforrást biztosít a kormány a város önkormányzata részére. Ennek érdekében a kormány felkérte Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter bevonásával azonnal határidővel gondoskodjon az összeg rendelkezésre állásáról.

A többletforrás biztosítása legfőképp azért pikáns, mert az Újpest elleni mérkőzés egyfajta stadionavató esemény volt a paksi drukkerek életében. Mint azt a paksi csapat közleményében is megfogalmazták: "Jelentjük, bezárult a kör! A 2020/21-es bajnoki rajtra végre eljött a rég várt pillanat, megnyithatjuk stadionunk utolsó szekcióját a szurkolók, a csapat és a klub dolgozói előtt. Ezzel pedig újkori létesítményünk teljes egészében elkészült." (mfor.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s