h i r d e t é s

Már autópályaként használható az országhatárig az M70-es

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Már autópályaként használható az országhatárig az M70-es

2019. december 13. - 14:58

 

Gyorsabban és biztonságosabban érhetik el mostantól a szlovén határt az autósok. Az M70 autópálya Letenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszának átadóján beszédet mondott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikai és fogyasztóvédelmi államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Kondrik Kornél, a NIF Zrt. gazdasági vezérigaztó-helyettese. Az eseményt megelőzően a nagykanizsai székhelyű Teker Egyesület kerékpárosai avatták fel az új pálya egy részét.

Forrás: nif.hu

A fejlesztés keretében a Letenye és Tornyiszentmiklós között meglévő gyorsforgalmi út összesen 10,1 kilométer hosszú 2×1 forgalmi sávos szakaszának 2×2 forgalmi sávra történő bővítése valósult meg burkolt üzemi- és leállósáv kiépítésével. A tervezési sebesség 130 km/h.

A projekt tartalmazza a Letenye-öblözet töltésfejlesztését 950 méter hosszon (Mura-folyó I. rendű árvízvédelmi töltésszakasz), a burkolat megerősítését a muraszemenyei csomópont környezetében és a csörnyeföldi egyszerű pihenőhely ki- és behajtó ágának átépítését, kopóréteg cseréjét az autópályához való csatlakozási pontok között.

Emellett megépültek a "Tornyiszentmiklósi Kerka-pihenőhely" megnyitásához szükséges közművek és épületek, valamint a tornyiszentmiklósi csomópont lehajtó "C" ág gyorsító sáv is. Letenye és Tornyiszentmiklós között öt új híd épült: két vadátjárónál, a Mura-holtág felett, Murarátka Béke utcánál és a Mura ártérnél. Négy új, 3 méter átmérőjű csőhídat is építettek a Juliánhegyi-ároknál, a Mura-holtágnál és a Csörnyeföldi-pataknál.

A projekt eredményeként a nemzetközi forgalom akadálymentesen haladhat Magyarország és Szlovénia között. (nif.hu)


 

h i r d e t é s