h i r d e t é s

Már műholdképen is látszik Esztergom legújabb csodája

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Már műholdképen is látszik Esztergom legújabb csodája

2020. január 07. - 11:23

 

Mindez nem jött volt létre, ha nincs a Vízmű, a Magyar Közút és az esztergomi önkormányzat agóniája azon, hogy kinek a hatáskörébe tartozik egy csőrepedés utáni gödör betemetése.

Forrás: Google Earth - 2019. október 19.

Az egész 2019. augusztus 14-én hajnalban kezdődött, amikor a Terézia utca lakói és Mentőállomás személyzete arra lett figyelmes, hogy a Vízmű csőrepedést igyekszik elhárítani.

2019. szemptember 19-én az esőzések hatására a gödör növekedésnek indult, hiszen a vissza nem temetett mélységben felgyűlt a csapadékvíz és némiképp aláásta az utat.
Lakossági érdeklődésre a Vízmű elmondta, hogy ők nem illetékesek, az út helyreállítását alvállalkozóknak kiadták - tobb információ nincs.

A fenti fotó 2019. október 7-én készült. Időközben az őszi szelek a gödörbe döntötték a kordont, amely okán egy bicikliző kisgyerek majdnem a gödörbe karikázott. A Vízmű továbbra is azt mondta, hogy az út javítása alvállalkozónak kiadva - több információ nincs.

2019. október 13-án önkormányzati választások voltak Esztergomban, azóta a fideszesek "A Dunakanyar fővárosának" hívják a települést. Természetesen a gödörrel együtt.

2019. november 14-én így nézett ki a gödör:

Az egyetlen érdemi változás, hogy a szakemberek helyreállították a kordont.

A képen jól látható, hogy mennyire alámosta az utat a víz. Mivel továbbra sem adták át a város új buszpályaudvarát, az alámosott útszakaszt továbbra is terhelik a nagy és nehéz autóbuszok is, nem beszélve a központi kereszteződés erős forgalmáról.

2020. január 7. Megérkezett egy brigád, akik kitakarították a gödröt. A betemetésre még várni kell, ki tudja meddig.

Egészen szédítő a tempó!

Frissítés (2020. január 9. 7:40)

A lehetetlen ügymenet okán, amely a Vízmű, a Magyar Közút és az önkormányzat között zajlik, közel kétszer akkora gödröt kell betemetni, mint amekkora a kiindulási alap volt. A ma reggeli képen jól látható, hogy sikerült a gödör szélességét tovább növelni. De nagyon optimista vagyok és nagyon remélem, hogy a Google következő, frissített műholdképán már nem lesz látható a gödör.

Frissítés (2020. január 13. 15:03)

Úgy értesültünk, hogy hétfő reggelre ígérték az illetékesek a gödör betemetését. Egy olvasónk 11 órakor tekintette meg a munkálatok végzését, csakhogy nem a gödrön dolgoztak, hanem annak szomszédságában egy panzió építésébe kezdtek. Az eddigi szűkös járda most már egyáltalán nem használható, az építkezés miatt azt lezárták. Amikor ott jártam, hogy lefotózzam az olvasónk által leírt helyzetet, már csak egyetlen teherautót láttam a gödör mellett. A reggel ott parkoló darusautót és a betonkeverőt már nem. 
Olvasónk azt is látta, ahogy egy gyermekét toló édesanya igyekezett a beszűkített forgalmas utcán a babakocsit áttolni a mentőállomás oldalára - nem mintha ott lenne járda a "Dunakanyar fővárosában".

Egyszerűen érthetetlen, hogy miért nem képes az önkormányzat valamit tenni a helyzet normalizásálása érdekében.

Frissítés (2020. január 17. 6:46)

5 hónappal a csőtörés után a gödröt betemették:


 

h i r d e t é s