h i r d e t é s

Marad a borús idő, de villámlátogatást tehet a napsütés

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Marad a borús idő, de villámlátogatást tehet a napsütés

2019. november 06. - 06:17

 

Szerdán nem érkezik front és a nap is kisüt, de a jó időnek nem örülhetünk sokáig... - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szerdán délelőtt a legtovább a Tiszántúlon maradhat csapadékos az idő, az ország más részein az eső eláll és szakadozottá válik a felhőzet. Délután változó mennyiségű fátyol-és gomolyfelhő lesz az ég, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, de északkeleten egy-egy futó zápor vagy zivatar kialakulhat. Változó irányú szél lesz. 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front, de a nyirkos és hűvös időben többeknél jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán nem érkezik front térségünkbe, de a hűvös, helyenként nyirkos időben ízületi panaszok jelentkezhetnek, napközben pedig a megerősödő szél ront az élettani helyzeten. A reggeli időszakban elsősorban a Dunántúlon és északkeleten léphetnek fel kopásos eredetű ízületi bántalmak és ezek a tünetek napközben is tartósan fennállhatnak. Amennyiben fájó végtagokkal ébred kezdje a napot egy könnyű, átmozgató tornával, de ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit. Tartósan fennálló ízületi problémákra megoldást jelenthet egy meleg borogatás és pihenés.

Az áthaladó front mögött és az újabb kettősfront előtt a meleg-és hidegfronti jellegű panaszok nem szűnnek meg teljesen, egyeseknél görcsös fejfájás, izom-és hasigörcsök, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek, de intenzív tünetekre ezen a napon nem kell készülni.

A délnyugati, nyugati irányú szél északkeleten és a Tiszántúlon erős marad, ezeken a tájakon fokozódó fejfájásra, ingerlékenységre és nyugtalanságra kell számítani. A tünetekre megoldást jelenthet, ha odafigyel a fokozott folyadékbevitelre és elkerüli a magas koffeintartalmú italok fogyasztását.

Az időjárás az ország nagy részén kedvez a szabadtéri programoknak, számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. A hő-és komfortérzet a kevésbé szeles tájakon javul, a napsütés pedig jót tesz a hangulatnak, megfelelő öltözet esetén ajánlott hosszabb sétát tenni a szabad levegőn.

A légszennyezettség alacsony, a nagyobb városokban lehet kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedés során az erős szél okozza a legnagyobb veszélyt. A szeles tájakon csökken a gépjármű menetstabilitása, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s