h i r d e t é s

Marad a havas-borult idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a havas-borult idő

2019. január 24. - 06:11

 

Többször lehet havazás is, az erős szél ráadásul a hőérzetet is több fokkal csökkenti. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt általában erősen felhős, borult lesz az ég, délen továbbra is lehet hószállingózás, kisebb havazás. 

Délután folytatódik a borult, felhős idő, helyenként hószállingózással, gyenge havazással. Az élénk északias szelet elsősorban a Dunántúlon kísérik erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet -3, +3 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front nem érkezik, de amennyiben fokozottan érzékeny, akkor gyenge hidegfront jellegű hatást tapasztalhat a front mögött érkező hideg levegő hatására, és még több napig ez fogja meghatározni a humánmeteorológiai helyzetet. - írja a meteoklinika.hu

Sőt, a jelentkező tünetek várhatóan fokozódnak. A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmakléphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is: néhol erős fagyokkal indul a nap, így a szerveztét továbbra is extra terhelés éri.

Az előző napokban tapasztalt gyakori és erőteljes fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk, erős szél is ront. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenebbé is válhat. A megterhelő helyzet és az erős szél miatt emellett még akkor is tapasztalhat alvászavarokat, ingerlékenységet és nyugtalanságot is, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Alvászavarok ellen tartós megoldást a fényterápia jelenthet.

Jó hír, hogy a front mögött tartósan tiszta lesz a levegő, a szmogveszély nem áll fenn.

A közlekedésben estig főleg a középső és a nyugati tájakon okoz csökkent menetstabilitást az élénk légmozgás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s