h i r d e t é s

Marad a hideg a hétvégén

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Marad a hideg a hétvégén

2018. december 01. - 06:12

 

A hétvégén még marad a hideg idő, de vasárnap már elkezdődik az enyhülés. - írja az Időjárás.hu

Hétfőn front és csapadék érkezik, ezzel együtt pedig tovább melegszik az idő.

Délelőtt keleten lehet vékonyabb a felhőzet, de többnyire erősen felhős lesz az ég. A Dunántúlon hószállingózás előfordulhat, számottevő csapadék azonban nem várható. 

Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható, de hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, a csúcshőmérséklet -3, +3 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt általában erősen felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell számítani. Délután időnként elvékonyodhat a felhőzet, de többfelé folytatódik a borongós idő. Számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a délkeleti szél. 1, 6 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton a légköri frontok elkerülik térségünket, markáns humánmeteorológiai hatás nem érvényesül. - írja a meteoklinika.hu

Az ország nagy részén azonban csak kevés napsütésben bízhatunk, a fényszegény órák ronthatják a hangulatot, emellett reggel többfelé nyirkos lesz az idő. Elsősorban az ízületi panaszokkal élők ébredhetnek nyűgösen, végtagfájdalmaik fokozódhatnak. A sajgó ízületeket tornáztassa meg kissé, kímélő átmozgatással mérsékelheti a tüneteket. A nyirkos idő a hőérzeten is ront, hatására jelentősen romolhat a komfortérzet. A párásság napközben helyenként hosszabb ideig is megmaradhat.

A fényszegény tájakon a lehangoltság, álmosságérzet ellen is érdemes tenni. A jó társaság, baráti összejövetelek mellett a szín- és fényterápia hatására is jobb kedvre derülhet, energikusabbá válhat. Azokon a tájakon, ahol némi időre előbukkan a nap (főként északkeleten), tanácsos több időt tölteni a szabadban. A napfény hatására D-vitamin képződhet a szervezetben, ami hasznos lehet a fertőzések elleni védekezés során.

A légszennyezettségben némi romlás várható, elsősorban az Északi-középhegység térségében és a főváros környékén dúsulhat fel a szállópor. A sétához válassza inkább a kevésbé forgalmas helyeket, kerülje el a zsúfoltabb belvárosi csomópontokat.

A párás levegőből lecsapódó nedvesség hatására csúszóssá, síkossá válhat az útburkolat. Mérsékelje a sebességet és tartson nagyobb követési távolságot, kerülje a hirtelen fékezéssel járó helyzeteket.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s