h i r d e t é s

Marad a hideg, délutántól havazással

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a hideg, délutántól havazással

2019. január 09. - 06:03

 

A következő napokon sorra érkező frontok erősen változékony időt eredményeznek. A csapadék számos formájával találkozhatunk: lesz hó, havas eső, ónos eső és eső is! - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt többfelé marad borult, csapadékos az idő, csak helyenként szakadozhat fel a felhőzet.  Délután változóan felhős lesz az ég, futó zápor, havas eső zápor, hózápor, gyenge ónos eső elszórt jelleggel kialakulhat.

Mérsékelt lesz a nyugati szél. -2, 5 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfront alakítja időjárásunkat. A frontérzékenyek gyulladásos és görcsös fejfájást, vérnyomás-ingadozást és fokozódó végtagfájdalmakat tapasztalhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Az idősek és krónikus betegek körében rosszullét jelentkezhet, amennyiben intenzív tüneteket tapasztal lehetőség szerint kerülje a fizikailag megterhelő tevékenységeket.

A Dunántúlon pár fokos enyhülés várható, amelynek hatására a melegedésre érzékenyek melegfronti jellegű tünetekettapasztalhatnak: az érzékenyek körében migrénes fejfájásmellett fáradékonyság jelentkezhet.

Az északkeleti és keleti területeken napközben is hűvös marad az idő, az itt élők a reggeli és délutáni órákban egyaránt tapasztalhatnak kopásos eredetű ízületi bántalmakat. A panaszok mérséklésére alkalmazzon meleg borogatást, emellett egy átmozgató torna is enyhíthet panaszain.

A borús, csapadékos idő alacsony hő-és komfortérzetet eredményez – szabadtéri programoknak az ország nagy részén nem kedvez az időjárás. Szabadtéri tevékenységek esetén mindenképp vigyen magával esőkabátot vagy esernyőt, valamint viseljen réteges és vastag öltözetet!

Az év ezen időszakában nagy a megfázásveszély és kedveznek a körülmények a kórokozók terjedésének, most kiemelten fontos odafigyelni az immunrendszer erősítésére. Az étkezések során a húsból készült fogásokat és a halételeket részesítse előnyben és naponta legalább egy alkalommal fogyasszon valamilyen friss zöldséget vagy gyümölcsöt.

A közlekedést a havazás és az ónos eső nehezíti. A nedves, jeges utakon könnyen megcsúszhat, ha nem vigyáz! A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és legyen nagyon körültekintő!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s