h i r d e t é s

Marad a jó idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a jó idő

2015. február 21. - 07:50
0 komment

 

Szombaton napközben még marad a kellemes, sok napsütést hozó, kora tavaszi idő, majd az esti óráktól kezdve fokozatosan egy hullámzó frontzóna éri el térségünket.

A nedves léghullámok hatására vasárnap sokfelé lesz eső, ezzel a frontmentes időszak véget ér. A változékonyság a jövő héten is jellemző lesz.

Délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon derült lesz az ég. Az ország középső részén kissé, keleten és északkeleten közepesen felhős időre lehet számítani. Csapadék nem lesz. Délután a kisebb felhőátvonulások ellenére országszerte a napos időszakok túlsúlyára lehet számítani. Csapadék nem várható. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul.

Vasárnap egy hazánk felett hullámzó frontzónának köszönhetően eleinte változóan, később országszerte erősen felhős idő várható. Nyugaton és a középső megyékben sokfelé tartós eső várható, míg keleten a pár óra napsütés után csupán gyenge eső valószínű. Változó irányú szél lesz. 4, 12 fokra számíthatunk.

Hétfőn eleinte erősen felhős lesz az ég, majd napközben kelet felé helyeződik át a nagy nedvességtartalmú légtömeg. Napközben a Tiszántúlon kevés, máshol több óra napsütés várható. Hajnalban a déli megyékben lesz csapadék, napközben már csak a keleti országrészben várható eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 5, 10 fok között alakul.

Kedden a változóan felhős időben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl nyugati felében sokfelé várható eső, zápor. Máshol a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csapadék nem valószínű. A déli szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 14 fok között alakul.

Szerdán erősen felhős, borult lesz az ég, rövid napos időszakok csak északkeleten lesznek délelőtt. Napközben többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás is lehet. Az ország déli megyéiben kiadós csapadékra van kilátás. Változó irányú szél lesz. 4, 13 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön délkeleten, keleten is lecsökken a felhőzet, csak északon, északnyugaton kell borult időre számítani. Csapadék az ország északi részében várható eső, zápor formájában. Változó irányú szél lesz. Kora délután 5, 11 fok várható.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s