h i r d e t é s

Marad a kánikula!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a kánikula!

2019. június 10. - 06:30

 

Itt a tartós kánikula! Igazi strandidő várható a következő napokban! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést, helyenként gomolyfelhők képződhetnek, de csapadék nem lesz. 

Délután folytatódik a napos, száraz idő. A délkeleti szél élénk lesz. 27, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden a délelőtti napos időt gomolyfelhő-képződés követő, elszórtan várható zápor, zivatar. Élénk lesz a délkeleti szél. Kora délután 27, 32 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hőség-napra számíthatunk, a tartós meleg miatt pedig fokozódik a szervezetünket érő terhelés. - írja a meteoklinika.hu

A kánikulai melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakrabban és egyre erősebben kínozhatja fejfájás és migrén is. Most már az éjszakák egyre kevésbé hoznak felfrissülést, a nyugodtabb alvás érdekében lefekvés előtt szellőztessen ki. Főleg a szívbetegeket és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, ha az érintettek közé tartozik, akkor a következő napokon is kerülje a megterhelő tevékenységeket!

A folyadék utánpótlás kiemelten fontos ebben az időszakban. Szénsavmentes ásványvizet, hűtött teákat, limonádét fogyasszon, testtömegtől függően napi 3-4 litert! Ebédre egy tányér hűsítő gyümölcslevesre essen a választása,  a nehéz fogások most a megszokottnál jobban megterhelik a gyomrot, és rosszullétet okozhatnak.

Az UV-sugárzás mértéke a déli órákban eléri a nagyon erős fokozatot, ajánlott a magas faktorszámú fényvédő krém használata! A tűző napon akár 20 perc alatt leéghet a bőre, a vízpartokon pedig fokozódik a leégés veszélye a vízfelület visszaverő hatása által. A napszúrás elkerülése érdekében viseljen szalmakalapot, a ruházata is természetes anyagból készüljön!

A pollenterhelés nő, a pázsitfűfélék légköri pollenkoncentrációja helyenként akár a nagyon magas szintet is elérheti. Az allergiásoknál gyakori lehet az orrfolyás, szemviszketés!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s