h i r d e t é s

Marad a kánikula vasárnap is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a kánikula vasárnap is

2015. augusztus 30. - 08:02
0 komment

 

Egész hétvégén országszerte a hőségé lesz a főszerep.

A tanévnyitókat sem fogja elmosni az eső, helyette sokat fog sütni a nap a jövő hét elején is. Szerdától változik majd az időjárásunk, ugyanis nyugat felől egy hidegfront ér el bennünket, amely véget vet a 2015-ös év utolsó nyári hőhullámának.

Részletes előrejelzés

Az országos tisztifőorvos augusztus 29., szombat 0 órától szeptember 1., kedd éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. (MTI)

Elsőfokú riasztás van érvényben szinte az egész Dunántúlon és az Alföldön a magas szintet elérő parlagfű koncentráció miatt. (MTI)

Ma délelőtt a szikrázó napsütést felhő sem fogja zavarni. Csapadékra nem kell számítani. Délután országszerte hőségre kell készülni. A derült időben csapadék nem lesz. A délkeleti szél időnként megélénkülhet. A hőmérséklet csúcsértékei 29, 34 fok között várhatóak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Hétfőn a kánikulában általában derült lesz az idő, néhol megjelenhet kevés fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a déli szél. 30, 35 fokra számíthatunk.

Kedden a hőségben a sok napsütést felhő sem fogja zavarni. Csapadék nem várható. Megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Szerdán egy hidegfront hatására északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Keleten még viszonylag sok napsütésre számíthatunk. A nap második felében a front mentén záporokra, zivatarokra is készülni kell. Megerősödik az északnyugati szél. 24, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, csak kevés napsütés várható. A front mentén esőre, záporokra számíthatunk, néhol zivatar is előfordulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 23, 28 fokra számíthatunk.

Pénteken közepesen, erősen felhős időszakok váltják egymást. Sokfelé esőre, záporokra van kilátás. Változó irányú szél lesz. 19, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s