h i r d e t é s

Marad a napos, fülledt, meleg idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a napos, fülledt, meleg idő

2021. június 10. - 05:49

 

A következő napokban folytatódik a kellemes hőmérsékletű nyári idő, csupán helyi záporok, esetleg zivatarok alakulnak ki.

CIVILHETES olvasói fotó

A hajnali órákban képződött zivatarok délelőttre lecsengenek. Ezt követően a sok napsütés mellett ismét gomolyfelhők képződnek, amelyekből délután elsősorban az ország középső harmadában várható elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél napközben sokfelé megélénkül, zivatarok térségében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 25 és 30, késő este 15 és 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Mem várható fronthatás, folytatódik a meleg, nyári idő. A melegre érzékenyebbek kissé bágyadtabbak, fáradtabbak lehetnek, de a régen várt nyár hatására a legtöbben inkább pozitív változásokat tapasztalhatunk a közérzetben.

A helyenként kialakuló záporok, zivatarok területén átmenetileg romolhat az asztmások állapota.

11 és 15 óra között erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, így célszerű lesz gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s