h i r d e t é s

Marad a napos, szeles és hideg idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a napos, szeles és hideg idő

2019. december 30. - 06:08

 

Hétfőn reggel -10 fok is lehet! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt derült lesz az ég, csapadék nem valószínű.

Délután folytatódik a gyengén felhős, derült idő, csapadék nem lesz. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. -1, 4 fokra melegszik a levegő.

Kedden átmenetileg megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadékra azonban nem kell készülni. Mérsékelt lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de főként reggel és még az ezt követő időszakban is az ízületi panaszok felerősödésére lehet számítani. Tartós, egyre erősebb tünetek lesznek jellemzők, és a vérnyomása is ingadozhat! - írja a meteoklinika.hu

A végtagfájdalmak csökkentése érdekében javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni. Az időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékenyebbé és türelmetlenebbé is válhat. 

Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk szél is ront. Növekszik a megfázásveszély is, fontos a folyamatos vitaminpótlás. Ennek érdekében fogyasszon sok sütőtököt, almát, körtét, az idénygyümölcsök és –zöldségek a legjobbak minden időszakban.

A levegőminőség jó.

A közlekedésben estig főleg a déli tájakon okoz csökkent menetstabilitást az élénk légmozgás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s