h i r d e t é s

Marad a nyárias idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a nyárias idő

2018. szeptember 13. - 06:17

 

Folytatódik a nyáriasan meleg idő, helyenként a 30 fokot is elérjük a délutáni órákban. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt kissé, nyugaton helyenként közepesen felhős idő várható, csapadék nem alakul ki.

Délután a napsütést fátyolfelhők szűrik, csapadék nem várható. Mérsékelt lesz  a szél.

A hőmérséklet csúcsértéke 27, 31 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontok továbbra is elkerülnek bennünket, markáns hatások nem érvényes

ülnek. A nagy napi hőingás többeknél vérnyomás panaszokat okozhat. - írja a meteoklinika.hu

Reggelente igencsak lehűl a levegő, különösen a derült, szélvédett völgyekben, így többen ébredhetnek sajgó ízületekkel. Ebben az esetben egy könnyű reggeli, teljes körű átmozgatással mérsékelheti a tüneteket, és az ízületek melegen tartása is jótékony hatással bír. A hűvös reggeleken fokozott megfázásveszéllyel célszerű számolni, ajánlott a réteges öltözet viselése és akár már egy vékonyabb, őszi kabátra is szükség lehet.

A hűvös reggelt követően erőteljes melegedés várható: a nagy napi hőingás következtében a  szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, keringési panaszok és vérnyomás ingadozás léphet fel. Fontos, hogy próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot. Szíve egészségének megőrzése érdekében fogyasszon el 2-3 csésze galagonya teát vagy más galagonyakészítményt.

Az időjárás szabadtéri programoknak kedvez, a napsütéses, nyárias időben javulhat a közérzete és hangulata.

A meleg időben magas pollenterhelésre lehet számítani. A parlagfű pollenkoncentrációja emelkedik, az allergiások körében intenzív panaszok jelentkezhetnek. Amennyiben allergiás panaszokkal küzd, kerülje az erdős, parkos területeket és a tejtermékek fogyasztását.

A közlekedésben veszélyes időjárási jelenség nem várható. A tompa reflexek fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen fokozott figyelemmel! Az erős napsütés miatt legyen kéznél a napszemüveg!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s