h i r d e t é s

Marad a szeles, de enyhe idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad a szeles, de enyhe idő

2018. december 27. - 06:25

 

A következő napokon átlag feletti hőmérsékleti értékekre és többfelé szeles időre számíthatunk! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt több helyen lesz erősen felhős az ég, számottevő csapadék nem várható, északkeleten gyenge havas eső kialakulhat.

Délután a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, jelentős mennyiségű csapadék nem várható, északkeleten gyenge eső előfordulhat. Élénk lesz az északnyugati szél.

A délutáni csúcshőmérsékletek 4, 10 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem érkezik front fölénk, napos, enyhe idő várható. - írja a meteoklinika.hu

A melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál. A melegedés hatására jelentkező panaszok a következő napokon is tartósnak bizonyulnak és akár intenzívek is lehetnek!

Az északkeleti tájakon a reggeli időszakban pára és köd képződhet, így ezeken a területeken a nap első felében kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, amelyek napközben egyre inkább megszűnnek. Fájó végtagjaira tegyen meleg borogatást és az is segíthet, ha egy könnyű, átmozgató tornával kezdni a napot.

A szeles időjárás folytatódik, napközben erős fejfájás, nyugtalanság és ingerlékenység jelentkezhet. A tünetek mérséklése érdekében próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A jóidő sokunkat a szabadba csábít, emellett nagyszerű az idő a kerti munkák elvégzésére is. A megélénkülő szél ronthat a hő –és komfortérzeten, de mindenképp ajánlott pár órát a friss levegőn tölteni!

A levegőminőség jó, nem várható a légszennyezettség növekedése.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel! A reggeli pára és ködfoltok szintén fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és körütekintőbben!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s