h i r d e t é s

Marad a szeles és enyhe idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Marad a szeles és enyhe idő

2019. december 25. - 06:11

 

Az ünnepek alatt marad az átlagosnál enyhébb idő - írja az Időjárás.hu

Délelőtt napos és felhős időszakok és tájak váltakoznak, elszórtan záporok kialakulására is készülni kell. 

Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, és záporok kialakulása is valószínű. Erős lesz az északnyugati szél. 4, 9 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön a napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az északnyugati szél élénk lesz. 3, 8 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szerdán gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Nem lesz markáns, de hirtelen változás okozhat kellemetlenségeket. Elsősorban a fejfájása erősödhet fel, és a vérnyomása is ingadozhat! - írja a meteoklinika.hu

A vérnyomása főleg a nap első felében ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek. A szokatlan meleg az ország nagy részén átmenetileg mérséklődik, a változékonyság hatására azonban gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklete. A helyenkénti csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

A karácsonyi megterhelő ebédek során válasszon könnyű fogásokat, például halból készült finomságokat. Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk csökkent kontroll alatt tartani az étkezésünket. Emésztési panaszok esetén megoldást nyújthat a személyre szóló fényterápia. Ezen kívül keleten akár egész nap kitarthat a borongós idő, a fényterápiára itt a rosszkedv elűzése céljából továbbra is nagy szükség van.

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, az előző napoknál vastagabb öltözet javasolt. A levegő a szennyezőanyagok tekintetében tiszta, a nagyvárosokban sem várható, hogy a légszennyezettség szintje eléri az egészségügyi határértéket.

A közlekedésben résztvevők is nehéz napra számíthatnak: a csapadék hatására elszórtan lehet vizes, nedves útszakaszokkal találkozni, könnyen megcsúszhat a jármű, növekszik a balesetek bekövetkezésének kockázata. Erős légmozgás lesz jellemző többfelé, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. A szokásosnál is óvatosabban közlekedjen!

Amennyiben a következő 1-2 napon az előbb felsoroltakhoz hasonló tüneteket tapasztal, foglaljon nálunk időpontot! 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s