h i r d e t é s

Marad a szokatlanl meleg idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Marad a szokatlanl meleg idő

2019. október 25. - 05:59

 

A szokatlan meleg egész héten kitart, de reggel helyenként makacsnak bizonyulhatnak a ködfoltok. A napsütés kellemes közérzetet okoz, és a hőérzet is magas! - írja az Időjárás.hu

A szokatlan meleg egész héten kitart, de reggel helyenként makacsnak bizonyulhatnak a ködfoltok. A napsütés kellemes közérzetet okoz, és a hőérzet is magas!

Hétfő után kedden is új napi rekord született, Szikáncson 28,7 fokot mértek. 

Október 23-án szintén megdőlt a melegrekord: Dombegyházán 28,2 fokot mértek. Újpesten 26,4 fokijg melegedett a levegő, ez új napi fővárosi rekord.  

Délelőtt a ködfoltok megszűnnek, sok napsütés várható. Csapadék nem várható.  Délután szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra sem kell készülni. Az északi szél élénk lesz. 19, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a reggeli órákban köd képződhet, napközben gyengén felhős lesz az ég. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Vasárnap folytatódik a napsütéses idő, csapadék nem lesz. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken elkerülik a frontok térségünket, ám a nyugalomba jutott levegőben kialakuló nyirkosság néhol többféle humánmeteorológiai panaszt okozhat. Növekszik a migrénhajlam is. - írja a meteoklinika.hu

Már egyre nagyobb területen válik nyirkossá a levegő a reggeli órákban, így nagyobb az esélye, hogy sajgó végtagokkal, erős ízületi fájdalmakkal ébred. Az érzékeny testrészek melegen tartása enyhíthet a tüneteken. Elszórtan lesznek olyan tájak, ahol egész nap jelentkezhetnek ezek a kellemetlenségek, errefelé rossz hangulat, levertség lép fel többeknél, ha ilyen területen él, akkor a görcshajlama is fokozódhat. Errefelé a kórokozók is könnyebben terjednek, fokozódik tehát a megfázás, a megbetegedés veszélye.

A napos tájakon kedvezően alakul a közérzet és a hangulat, amennyiben ideje engedi, úgy érdemes kirándulásokat szervezni, szabadtéri tevékenységeket végezni, sportolni. A hőmérséklet itt az átlagos felett alakul, a hőérzet kellemes lesz, az aktív pihenésre kiváló alkalom nyílik.

A légszennyezettség kissé emelkedik, a nyugalomba jutott levegőből nem tudnak kiürülni a káros anyagok. Reggel átmenetileg a szállópor koncentrációja is megemelkedhet a forgalmasabb csomópontokban.

A közlekedők többfelé sűrű ködfoltokkal találkozhatnak, melyek területén jelentősen növekszik a balesetveszély. Vezessen óvatosabban, lassabban, hiszen csúszóssá válhatnak az utak is, a hirtelen fékezés pedig veszélyes lehet!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s