h i r d e t é s

Marad az átlagosnál melegebb idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marad az átlagosnál melegebb idő

2019. október 20. - 06:07

 

A következő napokban is az átlagosnál melegebb időre készülhetünk. A reggeli időszakban köd képződhet, napközben 20 fok fölé melegszik a levegő! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt napos időnek örülhetünk, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés fátyolfelhő lehet az égen.

Erős lesz a déli szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn délelőtt gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, északnyugaton helyenként párás maradhat a levegő. Délután változóan fátyolfelhős lesz az ég, sok napsütésre számíthatunk. A délnyugati szél erős lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, de az átlagnál melegebb idő hatására többen szokatlanul fáradtnak érezhetik magunkat. - írja a meteoklinika.hu

A hajnali időszakban elsősorban északkeleten és a Dunántúlon párássá válhat a levegő, helyenként ködfoltok képződhetnek. A nyirkos időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek, azonban intenzív panaszokra nem kell készülni.

A kedvező humánmeteorológiai helyzetet használja ki arra, hogy erősítse immunrendszerét, felkészítve ezzel is a későbbi, nehezebb időszakokra. A vitaminpótlásban szerencsére most nagy segítséget nyújthatnak a friss idénygyümölcsök és a zöldségfélék, fogyasszon belőlük minél többet!

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, most lehetőség adódik a korábbról elhalasztott tevékenységek, ház körüli munkák elvégzésére is. A napos, kellemes időben ajánlott minél többet a szabadban tartózkodni, kirándulni, túrázni, sportolni. A hő-és komfortérzeten csupán az időnként megerősödő szél ronthat.

A pollenterhelés nem változik számottevően, a parlagfű és pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony tartományban alakul. A nagyobb városokban a légszennyezettség közepes.

A közlekedést a reggeli időszakban képződő pára és ködfoltok, valamint a délutáni napsütés nehezíti. A párás és ködös tájakon romlanak a látási viszonyok, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban. A lemenő nap fénye könnyen elvakíthatja vezetés közben, ezért mindig tartson magánál napszemüveget!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s