h i r d e t é s

Marakodás Vajna tévés „öröksége” felett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Marakodás Vajna tévés „öröksége” felett

2019. április 21. - 07:25

 

Szép verseny van kialakulóban a kormányhű kereskedelmi média pénznyelője körül. Amíg Andy Vajna élt, meglehetősen jó névvel lehetett indokolni az elképesztő pénzszivattyút. Még akkor is, ha a csatorna nézettsége soha addig nem látott mélységekbe zuhant vele. Ám Vajna nincs többé, így az általa birtokolt nagyon kényelmes bársonyszék megürült. Ami még ilyen lerontott állapotában is vonzó lehet a kormány kegyeltjei számára.

Ehhez pedig csak a valóban független, nem ritkán szakmailag sokkal sikeresebb versenyzőket kell kizárni a játékból. Mi sem egyszerűbb azonban ez a Nemzeti Együttműködés Rendszerében. Abban a NER-ben, ami feltűnően szorgalmasan zárja ki a nemzet egyre nagyobb hányadát a játékból.

A kormány által favorizált egyik bank vezetője is bejelentkezett érte, és nem mondható nagy meglepetésnek, hogy a háttérben felsejlik Mészáros Lőrinc alakja is.

Az év elején elhunyt filmipari kormánybiztos Andy Vajna sokmilliárdos vagyont hagyott maga után, és bár sokan azt gondolhatták, hogy mindent özvegye, Vajna Tímea örököl, a NER világában nem így mennek a dolgok. Erre utalnak azok a változások is, amelyek a közelmúltban történtek a TV2-nél.

[…]

  • az igazgatóság elnöke Vaszily Miklós, Mészáros korábbi tévéjének és a propagandista MTVA-nak egykori vezérigazgatója
  • igazgatósági tag lett Kertész Tamás, Mészárosék tőzsdei cégének ügyvédje, valamint Czira Szabolcs, Szíjj László veje, illetve Samuel R. Falconello, Vajna korábbi üzlettársa
  • igazgatósági tag maradt Barna Zsolt, az OTP általános vezérigazgató-helyettese, Mészárosék egyik cégének FB-tagja, akinek egyik érdekeltsége részt vállalt Mészáros tiszapüspöki kukoricafeldolgozójának kivitelezésében
  • tag maradt Horváth Balázs is, akit a Válasz Online a Habony-Rogán-közeli élcsapathoz kötődő ügyvédként azonosított
  • a testület tagja az IKO-műsorgyártó feje, Rákosi Tamás milliárdos, aki korábban az RTL Klub fő beszállítója volt, még akkor, amikor Dirk Gerkens vezette azt. Rákosi azonban ezen kívül – ha minden igaz – egy viszonylag bonyolult céghálón keresztül a csatorna kisebbségi tulajdonosa is lett (erről a részleteket lásd alább). /hvg/

Magyarán a tolongás szakadatlan. Mindenki részt akar a zsíros zsákmányból. Lehetőleg minél nagyobbat.

A televíziózás színvonala ezzel egy időben soha nem látott nívóvesztéssel küzd, hiszen – bár a tendencia nemcsak a TV2 háza táján jelentkezik – épp csak annak minősége nem számít ebben a játékban, amit a nézők elé raknak. „Eszi, nem eszi, nem kap mást”.


 

h i r d e t é s