h i r d e t é s


Máris eladta plakáthelyeit a Jobbik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Máris eladta plakáthelyeit a Jobbik

2017. december 15. - 19:37

 

A kormánypárti Pesti Srácok – szerződésmásolatokkal illusztrált – cikkében azt írta, Simicska Lajos a plakátügyletek során „százmilliókkal tömte ki” Vona Gábor pártját. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu Fotó: Molnár Ádám

A Jobbiknak erre is volt egy közleménye. Ebben Schön Péter gazdasági igazgató felidézte:  

a parlament fideszes többsége által alkotmányellenesen kétharmad helyett egyszerű többséggel áterőltetett plakáttörvény kötelezővé tette, hogy a piaci ár sokszorosáért béreljenek plakáthelyeket a pártok.

A Jobbik – más jogi lehetősége nem lévén plakátkampánya folytatására – 1100 reklámberendezést vásárolt, és azokon folytatta tovább 2017-es kampányát.

A reklámberendezések használata és birtoklása azonban folyamatos adminisztratív és jogi akadályokba ütközött. A kormányhivatalok a reklámberendezések Jobbik általi használatát jogellenesnek minősítették, az azokon közzétett politikai hirdetéseket a hatóságok rendszeresen és folyamatosan letakarták, a letakarás költségeit a Jobbikra hárították, majd pedig elkezdték a pártot táblánként 150 ezer közigazgatási bírsággal is sújtani.

A reklámberendezések tulajdonjogát fentiek – valamint az ÁSZ jogtalan és alaptalan 662 millió forintos bírságolása következtében – a Jobbik a „héten eladni kényszerült”. Ugyanis a jogtalan büntetések következtében a párt anyagilag szinte teljesen ellehetetlenült. Képtelenné vált a maradék vételár kifizetésére, a kapcsolódó szerződések szerinti területbérleti, ragasztási és karbantartási költségek kifizetésére képtelenné, így ez a lépés elkerülhetetlen volt – áll a közleményben.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..