h i r d e t é s

Markáns hidegfront közeleg

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Markáns hidegfront közeleg

2019. február 21. - 05:52

 

Csütörtökön még folytatódik a tavaszias idő, majd pénteken markáns hidegfront érkezik térségünkbe - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani.

Délután közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, az esti órákig jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű. Az élénk északnyugati szél mellett 8, 14 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthatunk. - írja a meteoklinika.hu

A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. A hideg időben erősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben ön is ízületi panaszoktól szenved, akkor, ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot, vagy meleg borogatást alkalmaz, enyhítheti a végtagfájdalmakat. A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás, azonban okozhat humánmeteorológiai panaszokat a vérnyomás problémákkal élőknek. A tavaszias időben álmosabb és fáradékonyabb lehet a megszokottnál, ebben az esetben fogyasszon el napközben 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

Az esti óráktól a fokozottan érzékenyek már érezhetik a közelgő hidegfront hatását, elsősorban az északi tájakon élők tapasztalhatnak görcsös panaszokat, de intenzív tünetekre még nem kell számítani.

A fennálló időjárási helyzet kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A friss levegőn lehetőség van akár hosszabb sétákra, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, napkeltekor és napnyugtakor a napsütés zavaróan hathat, ezért mindig tartson magánál napszemüveg az utazás során. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s