h i r d e t é s

Márki-Zay durván nekiesett Mesterházynak – reagál a volt MSZP-elnök

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Márki-Zay durván nekiesett Mesterházynak – reagál a volt MSZP-elnök

2019. május 12. - 09:37

A jobboldali lapok szerint Márki-Zay Péter kijárta, hogy Soros-szervezetek fogadják őt az Egyesült Államokban ugyanazon a napon, amikor Donald Trump fogadja Orbán Viktort. Erre reagálva Márki-Zay az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: Orbán Viktorral ellentétben őket soha nem támogatta Soros György, és nem is az ő embereivel, hanem amerikai politikusokkal, diplomatákkal, elemzőkkel és a magyar diaszpórával találkoznak.

Márki-Zay Péter - Forrás: atv.hu

A látogatást amerikai magyarok kezdeményezték – tette hozzá a hódmezővásárhelyi polgármester, kijelentve: amikor az utat megszervezték, még nem tudták, hogy az út egybeesik Orbán Viktor amerikai útjával. Azt is az említett amerikai magyarok lobbizták ki – tette hozzá –, hogy fogadják őt az amerikai külügyminisztériumban. Arra a kérdésre, hogy miért pont ő fogadják az amerikai külügyben, Márki-Zay Péter azt válaszolta: az Orbán-kormány politikáját elutasító, teljes ellenzéki összefogást szorgalmazó jobboldali, keresztény politikusként eshetett rá a választás.

Arra a kérdésre, hogy egyeztet-e ellenzékiekkel arról, hogy miről tárgyaljon, azt válaszolta, hogy ellenzéki pártokkal nem, de „ellenzéki emberekkel” egyeztet erről.

A Márki-Zay által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom június 8-án meghirdeti a Kossuth-körök országos gyűlését és bejelenti a teljes ellenzéki összefogással induló ellenzéki jelöltek névsorát. A mozgalom vezetője azt reméli, hogy a gyűlésen legalább 50 településről jelen lesznek Kossuth-körök és ezeken be is tudják jelenteni, hogy településeiken hogy állnak az ellenzéki tárgyalások.

A Kossuth körök elősegíthetik, hogy azokon a településeken, ahol működnek, együtt tudjon működni a jobb- és a baloldal a Fidesszel szemben. Hozzátette azonban: számos településen azt tapasztalta, hogy a teljes ellenzéki összefogás még nem valósult meg. Arra a kérdésre, hogy ez min múlik, Márki-Zay Péter azt válaszolta: a helyi ellenzéki választók nyitottsága már megvan, és a pártok is engedélyezték helyi szervezeteiknek az együttműködést, ám egyes helyi pártszervezetek továbbra is „fúrják” az összefogást. Példaként „a Mesterházy Attilához köthető MSZP-s szervezeteket” említette. Azt azonban, hogy konkrétan mely településekre és mely MSZP-s politikusokra gondol, többszöri kérdésre sem árulta el.

Az atv.hu megkeresésére Mesterházy Attila úgy reagált Márki-Zay Péter szavaira, hogy meglepődve vette tudomásul a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének kijelentését, amely szerinte csak félreértésen alapulhat. Mesterházy Attila üdvözli, hogy az önkormányzati választások előtt számos településen teljes ellenzéki összefogás formálódik, és mint elmondta, ő maga ennek a teljes ellenzéki összefogásnak a támogatója.

A volt MSZP-elnök emlékeztetett arra, hogy a tavalyi országgyűlési választás előtt ő maga Veszprémben „gyorsan és szó nélkül” visszalépett Kész Zoltán javára, miközben más ellenzéki jelöltek ezt nem tették meg. Ennél mélyebben érdeklődésünkre Mesterházy Attila nem kívánt a témába belemenni, mivel – mint fogalmazott – az ellenzéki pártok és politikusok egymással vívott háborúi csak a Fidesznek jók, ő pedig nem más ellenzéki szereplőket, hanem a Fideszt és Orbán Viktort tekinti ellenfelének. (atv.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s