h i r d e t é s

Márki-Zay Péter: Meg kell védeni a magyarokat Orbántól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Márki-Zay Péter: Meg kell védeni a magyarokat Orbántól

2019. január 03. - 09:32

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője szerint mára felépült a fideszes Halálcsillag, de az önkormányzati választásokon még lebontható a Nemzeti Együttműködés Rendszere. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: magyarnarancs.hu Fotó: Sióréti Gábor

Ha az ellenzéki munka bohózatnak tűnik, akkor emlékezzünk arra, hogy a kormányzati munka is az

– mondta Hódmezővásárhely független polgármestere a hvg.hu-nak adott interjújában. Márki-Zay Péter hozzátette, bár a sípolás és a „cöfcöffözés" személy szerint tőle is távol áll, a jelenlegi helyzetben minden olyan ellenzéki akció jogos, amely figyelemfelhívó, ehhez pedig láthatóan unortodox módszerek kellenek.

Az ellenzék egy ilyen rendszerben nem is ellenzék, hanem ellenállás.

– véli a politikus.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom célja, hogy az őszi önkormányzati választásokra egy országos hálózatot hozzanak létre. Márki-Zay szerint az olyan ritka kivételektől eltekintve, mint Budapest vagy Szeged, ahol a baloldal önállóan is képes lehet nyerni, a vásárhelyi modell a célravezető a Fidesz leváltásában.

Mint mondta, nem feltétlenül pártjelölteket kell indítani, ő maga is függetlenként tervez ringbe szállni, hanem olyan polgármester- és képviselő-jelölteket kell keresni helyben, akiket támogat a jobb- és baloldal is, és a teljes ellenzék beáll mögéjük. A politikus elárulta, eddig az MSZP, a Jobbik és a Momentum vezetőivel tárgyalt ez ügyben, velük és a többi erővel együtt most már meg kell találni és fel kell építeni a Fidesz helyi kihívóit.

A felvetésre, miszerint a kormánypárt esetleg új arcokkal próbálja majd visszahódítani az ellenzéki kézen lévő nagyvárosokat (pl. Szeged, Hódmezővásárhely), Márki-Zay úgy reagált, a Fideszben új szereplőkkel előrukkolni már elég nehéz. 

A magyar történelem legkorruptabb pártja mellé odaállni hosszútávon semmiképpen nem ígér fényes karriert – ez olyan lenne, mint 1989-ben belépni az MSZMP-be.

– jegyezte meg.

Az interjú végén Márki-Zay Péter elmondta, tudja, hogy sokak érzékenységét sérti a kormány demagógiájában központi szerepet betöltő migráció puszta említése is, azonban a témáról szerinte mégis muszáj beszélni:

a Fidesz legfőbb kampányhazugságát le kell leplezni, az elemi szintű sorosozás blokkolása nélkül ugyanis még 2030-ban is ezt fogjuk hallgatni a pártállami médiában.

Eddig csak azt hallottuk, hogy Orbán megvédi a magyarokat a migrációtól.

Most már Orbántól kell megvédeni a magyarokat, most ez következik.

nepszava.hu