fbpx Márki-Zay szerint Orbán bejelentése beismerő vallomás | CIVILHETES

h i r d e t é s

Márki-Zay szerint Orbán bejelentése beismerő vallomás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Márki-Zay szerint Orbán bejelentése beismerő vallomás

2022. január 13. - 05:27

 

Azonnal reagált a miniszterelnök szavaira.

Szerinte tarthatatlan, hogy a 12 éves kétharmados kormányzás utolsó 12 hetében kezdenek el foglalkozni az árakkal.

Szerda délután jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy hat alapvető élelmiszer esetében árstopot vezet be a kormány. A kormányfő szavainak értelmében februártól a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a csirkemell, a sertéscomb és a 2,8%-os tehéntej árát a tavaly októberi szintre kell visszavinniük az eladóknak.

A bejelentésre nyomban reagált az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, MárkiZay Péter is, aki Facebook-posztjában úgy fogalmazott, "Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van."

„Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez felér egy beismerő vallomással” – mondta Márki-Zay, majd hozzátette, hogy egy választási győzelem esetén a kormánya 5 százalékban fogja maximalizálni az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját. (24.hu)

 

Vannak, akik most a 2007. évi CXXVII. törvény 82. § (2) bekezdésébe kapaszkodnak, de ez legalább olyan csalóka, mint a tavaszi napfény.

  1. Kristálycukor.
  2. Búzafinomliszt.
  3. Napraforgó-étolaj.
  4. Sertéscomb.
  5. Csirkemell.
  6. 2,8 százalékos zsírtartalmú tej.

A miniszterelnök által felsorolt termékek többsége nem tartozik az 5 százalékos áfakörbe. A kristálycukrot, az étolajat, a sertéscombot és csirkemellett nem ismeri a jogszabály, a lisztet is csak akkor, ha kenyér lesz belőle. A tej az egyetlen a felsoroltak közül, amelyen 5 százalékos ÁFA van.
Adódik is a kérdés, mondja meg valaki, hogy bevásárláskor-fizetéskor érződik-e, hogy bizonyos termékeken csak 5 százalék az ÁFA?


 

h i r d e t é s