h i r d e t é s

Maróth: Felkészült Európa egymilliárd ember befogadására?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Maróth: Felkészült Európa egymilliárd ember befogadására?

2016. február 22. - 19:37
0 komment

 

Gyakorlatilag lehetetlen a migránsok integrációja az érkezők nagy száma, és a kibocsátó országok vallásos jellege miatt – nyilatkozta Maróth Miklós a MagyarIdők.hu-nak.

pestisracok.hu

Az iszlám-szakértő szerint Európa nincs felkészülve az elképesztő méretű túlnépesedésre.

Maróth Miklós az interjúban arról beszél, a korábbi integrálódott muzulmánokhoz képest most olyan bevándorlók érkeznek Európába, akik nyelvi és műveltségbeli hiányok miatt nem képesek fölvenni a befogadó országok kultúráját. Ráadásul muzulmán meggyőződésük azt sugalmazza, ők vannak a vallási igazság birtokában, míg a keresztények meghamisítják Isten szavát.

Európában elsősorban a szabadabb élet lehetőségét keresik, egyszersmind megvetik az európai kultúra „erkölcstelenségét”. Ebből fakadóan nem is akarnak integrálódni, inkább párhuzamos társadalmakat hoznak létre. Hozzátette, „bizonyos országokban a statisztikai adatok azt mutatják, hogy az iskolákból kibukott gyermekek 80 százalékát a bevándorló hátterű családok adják. Ennek következtében ezeknek a családoknak a következő generációja még kevésbé tud beilleszkedni, mint az első, amely konkrétan még valamilyen munkahely reményében jött be Európába. Ezekből áll össze az a lumpen réteg, amely autókat borogat fel, fosztogat és gyújtogat”.

Maróth Miklós szerint nem a háború az oka a menekülésüknek, az csak lehetővé tette azt, az elvándorlásnak elsősorban gazdasági indokai vannak. A Közel-Kelet nem képes eltartani a népességrobbanás miatt rendkívüli nagyságúra megnőtt lakosságszámot. Mivel 2000 és 2050 között az iszlám világ gyarapodását egymilliárd főben jelölték meg, az elkövetkező ötven évben ennyi ember elvándorlásával lehet számolni. Ennek a feleslegnek a megjelenése elsősorban Európában várható. Az orientalista szerint elgondolkodtató, hogy Szaúd-Arábia segítségként 240 mecset felépítését ajánlotta fel.

A szakértő hozzátette, felelősségteljes emberekre lenne szükség, akik átlátják annak a veszélyét, hogy egymilliárd embert nem tud Európa befogadni, egymilliárd ember problémáját nem tudja a világ többi része elintézni. A tét a békés egymás mellett élés. Ha a keresztények befogadják a muszlimokat, akkor a muszlimoknak is toleránsnak kellene lenniük a keresztényekkel szemben, legalább Európa területén. Egyelőre azonban nem azt mutatják a fejlemények, hogy így akarnának viselkedni.

Teljes riport itt olvasható.

 

pestisracok.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s