h i r d e t é s


Matolcsy Ádám lett az Origo kiadójának vezérigazgatója

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Matolcsy Ádám lett az Origo kiadójának vezérigazgatója

2017. október 17. - 15:41

 

A jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám György átvette a New Wave Media Group Zrt. vezérigazgatói tisztjét Száraz Istvántól. A részvényeket cége révén már korábban megszerezte. - írja az atlatszo.hu.

MTI Fotó: Vajda János Forrás: zoom.hu

Nyári cégközlemény tudatta: Matolcsy Ádám György egyszemélyes cége, a Magyar Stratégiai Zrt. megvette az Origo hírportált működtető New Wave Media Group Zrt.-t. Akkor az volt a mondás, hogy Száraz István a zavartalan átmenet érdekében még egy ideig a cég vezérigazgatója marad.

Most eljött a perc a váltásra. A friss Cégközlönyben jelent meg, hogy október 1-i hatállyal Száraz kiszállt a cég vezető testületéből, ifjabb Matolcsy pedig – aki augusztus óta cégvezetőként volt nyilvántartva – vezérigazgató lett. A beharangozott tulajdonosi változások ugyanakkor még nem látszódnak a cégjegyzékben.

Az Origo kiadója nagyot megy, amióta direkt kormányközelbe került. 2015-ről tavalyra 5 milliárdról 5,3 milliárdra nőtt a cég árbevétele, s fennállása óta először termelt nyereséget, rögtön félmilliárd forint erejéig.

atlatszo.huh i r d e t é s

betöltés...

;