h i r d e t é s

Matolcsy fia bútorozhatja be a Testnevelési Egyetem új campusát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Matolcsy fia bútorozhatja be a Testnevelési Egyetem új campusát

2018. augusztus 17. - 12:59

A K-monitor szúrta ki, hogy Matolcsy Ádám, a jegybank elnök fiának cége, a „családi összefogással" 2015-ben megvásárol Balaton Bútorgyár szállíthat 207 millió forintért bútorokat a Testnevelési Egyetem új campusára – írja a 168ora.hu.

Forrás: 444.hu

Az egyetem kormányhatározattal kapott fejlesztési pénzt, 207,5 millióért vettek az új campusra többek közt 369 íróasztalt, 569 tantermi asztalt, 318 görgős és 2632 rakosgatható széket, 432 szekrényt.

A cég honlapján nem érhetők el árak és a katalógus is átdolgozás alatt van, így nem lehet kiszámolni, reális-e listaáron a beszerzés.

Az azonban feltűnő, hogy az áron és jótálláson túl nem kértek gazdasági-pénzügyi garanciákat, a tendert pedig gyorsított eljárásban folytatták, hogy a mobíliák még a tanévkezdés előtt megérkezzenek

– írja a szervezet.

Az erős verseny (4 érvényes és a meglepően sok, 8 érvénytelen ajánlat) és a becsült értéknél alacsonyabb végleges érték viszont arra mutat, hogy nem jutott igazán sok járadékhoz a Matolcsy-fiú cége.

Azért nem kell sajnálni, amikor megvette a gyárat, az előző évben mindössze 266 ezer forintos nyereséget elérő üzem gyorsan kapott egy félmilliárdos támogatást fejlesztésre, és a vásárlást követő második teljes évben a közbeszerzéseken elnyert megrendelések értéke meghaladta az egymilliárd forintot.

168ora.hu