h i r d e t é s

Matolcsy szerint meg akarták buktatni a kormányt egy követségről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Matolcsy szerint meg akarták buktatni a kormányt egy követségről

2017. február 22. - 11:09

Meg akarták buktatni a kormányt egy NATO-szövetséges ország budapesti követségének segítségével, "valakik" a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) akarták felhasználni, hogy bankpánikot keltsenek az országban 2015 áprilisában - közölte Matolcsy György jegybankelnök.

Forrás: nyugdijas.network.hu

Az MNB kivételesen sikeresen működött 2015-ben, mert a kormány és a jegybank stratégiai szövetségben, összehangoltan, koordináltan tevékenykedett - közölte Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben a jegybank 2015-ös üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában.

Matolcsy szerint a brókerbotrányok miatt árnyék is vetült 2015-re. Azt mondta, a csalók megtalálása jó hír, az árnyék azért vetül rá mégis, mert "a Magyar Nemzeti Banknak ez a brókercsalásokat leleplező tevékenysége egy sorozatba illeszkedik, egy forgatókönyvbe illeszkedik".

Úgy fogalmazott, hogy ami történt, az "egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el".

Ezt úgy magyarázta, hogy az MNB megtalálta volna a csalárd brókercégeket, mert már ott voltak a cégeknél, de nem mindegy, mikor. Nem mindegy, hogy január-márciusban találták meg vagy májusban - mondta.

Matolcsy szerint azért találták meg 2015 elején, mert "valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára".

Hozzátette, ez a bankpánik be is következett, négy városban, négy órát tartott.

Mondhatnánk, hogy nem sok, de sokkszerű volt az, hogy "egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, fel akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt" - közölte.

Az MNB elnöke szerint a jegybank azonban úgy működött, hogy ez ne következhessen be és 15 hónappal az MNB és a pénzügyi felügyelet integrációja után leleplezték a csalásokat. (MTI) / hvg.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s