h i r d e t é s

Meddig maradhat szaldós elszámolásban, aki még idejében telepített napelemes rendszert?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Meddig maradhat szaldós elszámolásban, aki még idejében telepített napelemes rendszert?

2022. november 23. - 09:12

Tíz évig maradhatnak a szaldós rendszerben azok, akik 2024 előtt telepítenek napelemes rendszert

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az üzembe helyezést követő 10. év végéig, de legalább a 2024-ben érkező éves elszámolásig szaldós rendszerben maradhatnak, akik már telepítettek, vagy még 2024 előtt telepítenek háztartási méretű kiserőművet, háztetőre szerelt napelemes rendszert, akik pedig egy korábban telepített rendszert bővített, akkor a bővítés dátumától számít ez, írja a Villanyautósok.hu.

Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint legtovább, 2033. december 31-ig azok élvezhetik a szaldós elszámolás előnyét, akik a jövő évben helyezik üzembe vagy bővítik a napelemes rendszerüket, és a következő 10 évben nem végeznek újabb bővítést.

A szaldóra való jogosultságot azok veszítik el legkorábban, akik 2014 előtt telepítettek napelemes rendszert, nekik már 2024-től változik az elszámolási rendszer.

A kormány október 13-án jelentette be, hogy az új lakossági napelemes rendszerek nem tölthetnek majd vissza áramot a hálózatba, vagyis így nem kaphatnak cserébe olcsóbb áramot, ezért is jelezték rengetegen csatlakozási igényüket az utolsó nagy rohamban október 13. és 31. között szaldós elszámolású napelemes rendszerbe. (Telex)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky