h i r d e t é s

Még a héten elindul a megfigyelőrendszer Magyarországon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még a héten elindul a megfigyelőrendszer Magyarországon

2019. június 26. - 08:26

 

A szálladok vasárnapig regisztrálhatnak. - írja a portfolio.hu.

Illusztráció: H. Szabó Sándor

A már működő magyarországi szállodáknak vasárnapig kell regisztrálniuk a nemzeti turisztikai adatszolgáltató központ (ntak) rendszerébe

- hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az ntak rendszer információs oldalán kedden.

A regisztrációs időszak után, a szállodáknál július 1-től elindul a digitális adatszolgáltatás. A tájékoztatás szerint az ntak üzembehelyezése tervezett ütemben, menetrend szerint halad. 

Júliust követően szintén egy-egy hónapos regisztrációs időszak után 2019. október 1-től a panziók, 2020. január 1-jével pedig a kempingek, üdülőházak, közösségi szálláshelyek, falusi és egyéb szálláshelyek, tehát a teljes szálláshelyszolgáltatási szektor digitálisan szolgáltat forgalmi statisztikai adatot. 

Mint írták, az egységes és digitalizált rendszer nagyban hozzájárul a turizmus versenyképességéhez, a szálláshely-szolgáltatási szektor fehéredéséhez és a szolgáltatók adminisztrációs- és adóterheinek csökkentéséhez. Ez teremti meg a lehetőségét annak, hogy jövő évtől 18 százalékról 5 százalékra csökkenhet a szálláshelyszolgáltatás áfája. 

Az MTÜ az új digitális adatszolgáltatási rendszer gördülékeny és zökkenőmentes bevezetése érdekében információs honlapot indított, ez a https://info.ntak.hu/ címen elérhető. 

portfolio.hu


 

h i r d e t é s