h i r d e t é s

Még egy kicsit marad a napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Még egy kicsit marad a napsütés

2022. március 27. - 06:05

A reggeli órákban helyenként lehetnek felhősebb tájak, majd az érkező fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett döntően napos időre számíthatunk. Estére mindenütt kiderül az ég. Az északkeleti, északi szelet elsősorban a Dunától keletre kísérhetik élénk, a Bodrogközben időnként erős széllökések. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható. Késő estére általában 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Olvasói kép

Vasárnap időnként gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt, de csapadék nem várható. A Dunától keletre többfelé élénk, északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban 0, +8, a fagyzugokban -1, -3 fok várható, majd délután 13-22 fokra van kilátás, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, időnként északon ugyan megjelenhetnek felhők az égen, de esni nem fog. A délnyugati szél a déli országrész kivételével többfelé megélénkül. Hajnalban -3, +6, a fagyzugokban -7, -4, napközben 18-23 fok várható.

Kedden a naposabb délelőtti órákat követően nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Az élénk, helyenként erős nyugati-délnyugati szélben 19-24 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is elkerülik térségünket a frontok, de ismét nagy lesz a napi hőingás, emiatt egyeseknél keringési problémák léphetnek fel. A szelesebb keleti tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek.

A nyári időszámításra való áttérés miatt alvászavar, tompaság, dekoncentráltság többeknél előfordulhat, könnyebben felborulhat a bioritmus.

A fejfájás is gyakori tünet lehet, legyen az akár görcsös, akár migrénes típusú.

A napos idő viszont jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

A hajnali, reggeli órákban viszont könnyen megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra! Az UV-sugárzás már közepes szintet ér el a déli órákban, így az érzékeny bőrtípusúaknak ajánlott gondoskodniuk bőrük megfelelő védelméről ebben az időszakban a napon.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!