h i r d e t é s

Még egy tavaszi nap, mielőtt elromlik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Még egy tavaszi nap, mielőtt elromlik az idő

2022. április 14. - 05:45

Csütörtökön még tovább melegszik az idő, a nyugati részeken a 25 fokot is megközelítheti a legmagasabb hőmérséklet.

Sok napsütésre számíthatunk, emellett délelőtt helyenként, a délutáni, esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé megjelenik a fátyolfelhőzet, amely éjjel vastagszik is. Csapadék nem várható. Napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon többfelé megélénkül, Sopron környékén megerősödhet a délkeleti szél, majd estére átmenetileg mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű. Késő estére 9, 16 fok közé hűl a levegő hőmérséklete.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem érkezik front, de a melegedésre érzékenyek körében migrén, bágyadtság, fáradékonyság jelentkezhet. A szelesebb dunántúli tájakon ingerlékenység, nyugtalanság is jellemző tünet lehet.

A nagy napi hőingás hatására vérnyomás-ingadozás, keringési panasz előfordulhat.

A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk rétegesen, a hideg reggel miatt nagy lesz a megfázásveszély.

Az UV-sugárzás közepes, erős szintet érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s