h i r d e t é s

Még inkább rákapcsol kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még inkább rákapcsol kánikula

2021. június 20. - 05:51

 

Beindult az igazi hőhullám, és napokig velünk is marad.

Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, utóbbiakból néhol kialakulhat záporeső, zivatar. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légáramlás, de a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél. Zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között várható. Késő estére általában 22 és 28 fok közötti értékekre számíthatunk.

Hétfőn a napsütés mellett időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Elszórtan előfordulhatnak helyi záporok, zivatarok. Többfelé élénk, néhol erős lehet a déli-délnyugati szél. A legmelegebb órákban 32-38 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is marad a hőség. Ez elsősorban a szív- és keringési panaszokkal élőket, valamint az időseket viselheti meg.

Náluk fejfájás, szédülés jelentkezhet.

Ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Emellett vérnyomás-problémák is előfordulhatnak, illetve kialvatlannak, fáradékonynak érezhetjük magunkat.

A meleg időben csökken a szellemi és fizikai munkavégző képesség.

Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között többfelé extrém erős lesz, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Nagy lesz a napszúrás veszélye is, így napközben kerüljük a tűző napon való tartózkodást! Továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő, napi legalább 2-3 liternyi folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s