h i r d e t é s

Még legalább egy hétig kitart a jó idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Még legalább egy hétig kitart a jó idő

2018. október 11. - 05:31

 

Egyelőre nem látszik a jóidő vége, úgy tűnik, még a jövő hét első felében is 20 fok feletti melegre kell készülni! - írja az Időjárás.hu

Reggelente lehet köd, de főként a napsütésé lesz a főszerep.

Délelőtt a sok napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. 

Délután gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. A Dunántúlon és a középső tájakon időnként megélénkül a déli szél.

A legmelegebb órákban 20, 25 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön az előző napokhoz hasonlóan frontmentes idő várható, napközben országszerte kellemes komfortérzetre számíthatunk. - írja a meteoklinika.hu

A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. Egy őszi kabát és vastagabb pulóver is elkél, könnyen meghűlhet, ha alulöltözik. Foltokban párássá válik a levegő, a nyirkos és hideg időben erősödnek az ízületi panaszok: a kopásos bántalmakkal élők fájdalmai fokozódhatnak. Ha egy könnyed átmozgatással, reggeli tornával indítja a napot, akkor energikusabban is indulhat a délelőtt. A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. Amennyiben vérnyomáspanaszokkal és a keringési rendellenességekkel küzd, a nagy napi hőingás is okozhat némi kellemetlenséget.

A humánmeteorológiai és az időjárási helyzet is kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak, ha éppen ideje nyílna rá. A tiszta levegőn jólesik a séta, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is könnyen kedvet kaphat. A sok napsütés hatására a hangulat, a közérzet is jelentősen javul, ha teheti, töltsön minél több időt a friss levegőn! A Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, ez enyhe fejfájást válthat ki, de estére mérséklődnek a tünetek.

A közlekedők reggel néhol ködfoltokkal találkozhatnak, amelyek területén ajánlott lassabban vezetni a nagymértékben lecsökkent látástávolság miatt. Ezen kívül a napsütés is zavaró lehet, különösen az alacsony napállású reggeli és esti órákban, napszemüveget célszerű az utastérbe készíteni. Az élénk légmozgás nyugaton csökkentheti kismértékben a menetstabilitást.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s