h i r d e t é s

Még mindig felettünk a front, van, ahol most is havazik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Még mindig felettünk a front, van, ahol most is havazik

2018. február 14. - 06:26

 

Szerdán a nyugati határszélt leszámítva folytatódik a borongós, csapadékos idő, havazással, havas esővel, főleg keleten helyenként esővel. - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Az élénk, erős szélben kevéssel emelkedik a hőmérséklet fagypont fölé. A folytatásban megszűnik a csapadék és pár órára kisüt a nap.

Délelőtt a nyugati határszélt leszámítva erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé alakul ki havazás, havas eső, főleg délkeleten, keleten helyenként eső.

Délután nyugaton felszakadozik a felhőzet, másutt az erősen felhős, borult égből havazás, havas eső, keleten helyenként eső várható.

Megerősödik az északnyugati szél. 0, 5 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szerdán továbbra is kettősfront hatásával kell számolni. - írja a meteoklinika.hu

Délutántól nyugaton mérséklődik a fronthatás. Ma is megterhelő napnak nézünk elébe. A fejfájás, migrénes panaszok felerősödhetnek. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedők továbbra is fokozottan ügyeljenek magukra. Vérnyomás-ingadozás léphet fel. Ebben az esetben javasolt minél előbb elkezdenie galagonyakészítményeket, például galagonyateát, vagy citromfűteát fogyasztania – napi 1-2 csésze javasolt.

A borongós időben levertebbek lehetünk, romlik a hangulatunk, közérzetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen ebben a nyirkos, csapadékos időben nagyon könnyen megfázhatunk! A szél még tovább rontja a hőérzetünket. A tartós rosszkedv az egész közérzetére negatív hatással lehet. A fényhiány az idegrendszert is igénybe veszi.

Ebben az influenzás, téli időszakban különösen fontos, hogy minden lehetséges módon támogassa immunrendszerét: sok zöldségfélét, gyümölcsöt fogyasszon, ezen kívül a vitaminokat ajánlott étrendkiegészítőként is magához venni. A C- és D-vitamin, a magnézium, valamint a B-vitaminok elengedhetetlenek szervezetünk erősítésében.

A mozgalmas időjárás hatására tiszta a levegő hazánk felett, a szmoghelyzetben jelentős romlás most több napig nem várható.

A közlekedést elsősorban a vegyes halmazállapotú csapadék nehezíti: nedves, csúszós, néhol latyakos lehet az útburkolat! Az élénk oldalszelet főleg a Dunántúlon, illetve keleten is kísérhetik erős lökések, így egyes járművek menetstabilitása csökken. A koncentrálási problémák és a türelmetlenség hatására növekszik a balesetveszély, így ha feszültnek vagy tompának érzi magát, mindenképpen tartson egy rövid pihenőt! A reflexek is tompák lehetnek.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s