fbpx Megbénítják Miskolcot a buszsofőrök | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megbénítják Miskolcot a buszsofőrök

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megbénítják Miskolcot a buszsofőrök

2016. február 11. - 10:59
1 komment

 

A munkabeszüntetés február 17-étől határozatlan ideig tart, a szakszervezetek egyebek között béremelést és a visszatartott 

Miskolci buszok - a kép illusztráció - Forrás: wkipedia

Sztrájkot hirdetnek Miskolcon a közösségi közlekedés dolgozói, írja közleményében a Miskolci Városi Közlekedési Zrt. dolgozóinak érdekvédelmi szervezeteiből alakult sztrájkbizottság. prémiumokat akarják kikényszeríteni, derül ki a levélből. 

A sztrájk szervezői a Miskolci Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete, Miskolci Autóbuszvezetők és Villamosvezetők Érdekképviseleti Szövetsége, Forgalmi Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Szervezet. A szervezők korábban kollektív munkaügyi vitát is indítottak, de nem születette egyezség a törvényben megadott 7 napos határidőn belül. 

A munkabeszüntetéssel azt akarják elérni, hogy kifizessék nekik a 2012 óta elmaradt prémiumokat, hajtsák végre a tavaly beígért béremelést, a dolgozókat vonják be az őket érintő döntések meghozatalába, ezen felül követelik "a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést" . 

 

index.hu


 

1 komment


Kommentek

h i r d e t é s