h i r d e t é s

Megbüntették a fóti gyermekközpontról rappelő fiút

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megbüntették a fóti gyermekközpontról rappelő fiút

2020. február 21. - 14:11

 

Az intézményben belső vizsgálat is indult a kritikus hangvételű videoklip miatt. - írja a nepszava.hu.

Fóti Gyermekközpont. Illusztráció: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Mi Mohameddel rúgjuk kint a bőrt, te meg a kerítésednél állhatsz őrt

 – ilyen és hasonló mondatokkal sorjázza a gyerekek sorsával játszadozó döntéshozókat a bezárásra ítélt fóti Károlyi István Gyermekközpont egyik lakója, a 17 éves Dávid a napokban megjelent videoklipjében, amelyben rappelve fejti ki véleményét a gyermekközpont körül kialakult helyzetről. Úgy tudjuk, a klip nem nyerte el a fenntartó tetszését, ezért belső vizsgálatot indítottak, a fiút pedig megbüntette az intézményvezetés: megtiltották neki, hogy dolgozni menjen a munkahelyére.

Dávid rapvideóját Szél Bernadett parlamenti képviselő is megosztotta Facebook-oldalán csütörtök este, a fiú egyik ismerőse hozzászólásban jelezte, mi történt. A politikus pénteken kereste a gyermekközpont igazgatóhelyettesét, Bíró Endrét, aki megerősítette, hogy vizsgálat indult a videó miatt. Szél Bernadett szerint felháborító, ami történt. Az idén nyáron 18. életévét betöltő fiú számára ugyanis nemcsak pénzszerzési lehetőség a munka, hanem terápiás jellegű is.

Lapunk kereste az intézmény fenntartóját, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy megtudjuk, pontosan milyen okból indítottak vizsgálatot és egyetértenek-e a fiú büntetésével. Ha kapunk választ, frissítjük cikkünket.

A fóti gyermekközpont helyzetéről itt írtunk korábban. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s