h i r d e t é s

Megdöbbentő fordulat a hajdúsámsoni dögkútnál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megdöbbentő fordulat a hajdúsámsoni dögkútnál

2020. február 23. - 07:16

 

Korábban rengeteg kutya tetemét találták meg itt.

A kép illusztráció! - Forrás: alfahir.hu

Az állatvédők több, mint száz kutya maradványait találták meg Hajdúsámson külterületén pár napja. Az Index újságírója ellátogatott a területre, ahol nem várt fordulatot vett az ügy.

A Speciáli Állatmentő Egység egyik alapítótagja elmondta, az elsődleges szakvélemény szerint a kutyák traumás eredetű sérülésekbe halhattak bele: fejbe verték őket. Az esetről beszámoló debreciner.hu munkatársai tudomást szereztek a Hajdúsámson melletti erdős részen található gödörről, szakemberekkel mentek a helyszínre, ahol szinte mindenhol koponyákat és más csontokat találtak elszórva.

Az állatvédők több olyan tetemet is találtak, amelyek zsákban kerültek a gödörbe, közöttük voltak kölyökkutyák is. A kutyatetemeken kívül macskák is voltak a homokrétegek alatt. A hatóságok szerint önkormányzati területről van szó, de elvileg senki nem tudott a gödrök létezéséről. Az állatvédők szerint több mint száz tetem lehet a két gödörben, de mivel az erdő tele volt csontokkal, koponyákkal, feltételezhető az is, hogy jóval több gödör van a környéken, így a tényleges számot még csak hozzávetőlegesen se lehet megbecsülni.

A helyszínen most az Index próbált meg forgatni, ám nem sokkal a munkagépek érkezése után értek a helyszínre, ahol a nyomok eltűntek.

A markoló nyomaiból egyértelmű volt, hogy nagyméretű munkagépekkel dolgoztak

– írták. (24.hu)


 

h i r d e t é s