h i r d e t é s

Megduplázta nyereségét az LG

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megduplázta nyereségét az LG

2017. október 26. - 15:50

A dél-koreai társaság forgalmának több mint 15 százalékos növekedése mellett közel a duplájára növelte üzemi nyereségét az egy évvel korábbihoz képest.

A kép illusztráció! - Forrás: Voice&Data

Az LG Electronics Inc. (LG) közzétette 2017 harmadik negyedévi eredménybeszámolóját. 

A jelentés szerint a vállalat konszolidált árbevétele 2017 első kilenc hónapjában 15,22 ezer milliárd koreai wont (13,44 milliárd dollár) tett ki, az üzemi nyereség 516,1 milliárd won (455,7 millió dollár) volt. Az árbevétel éves összevetésben több mint 15 százalékkal nőtt, az üzemi eredmény pedig az egy évvel korábbi közel kétszeresére emelkedett. A számottevő eredményjavulásban alapvető szerepe volt a szórakoztató elektronikai és a háztartási gép üzletágak erős jövedelmezőségének, amelyet a borúsabbá vált globális üzleti környezet dacára sikerült elérni.

A csoportszintű árbevételhez a legnagyobb részben a háztartási gép és légkondicionáló üzletág járult hozzá, a szórakoztató elektronikai részleg pedig a prémium kategóriás tévék iránti erős keresletnek köszönhetően ért el rekordmagas negyedéves eredményt és profitrátát. A mobilkommunikációs üzletág árbevétele a zászlóshajó G6 okostelefon mellett a középkategóriás Q és K sorozat készülékeinek piaci sikerének köszönhetően emelkedett, a járműalkatrész üzletág forgalmát pedig az infotainment rendszerek és az elektromos járművek komponensei iránti erős kereslet növelte.