h i r d e t é s

Megélénkülő szél és kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megélénkülő szél és kánikula

2020. július 05. - 05:57

 

Túlnyomóan derült lesz az ég, a napsütést inkább csak a Tisza vonala mentén zavarják gomolyfelhők. Csapadék nem várható.

Délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadék nem várható. 

Délután folytatódik a derült, igazi nyári idő, csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet. 

Hétfőn gyenge hidegfront érkezik. Délelőtt csak kevés felhő jelenik meg az égen, csapadékra nincs kilátás.  Délután a napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, ezekből egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 26, 31 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Ezen a napon sem érkezik front. De! Fejfájás, vérnyomás-ingadozás is többeknél felléphet, a déli órákat hűvös helyen töltve azonban kivédheti ezeket a tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

A nagy melegben sok folyadékot veszíthet, ami komoly veszélyeket rejt magában, ezért elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék-utánpótlás. A cukros üdítők, koffeines italok helyett válassza a hűs limonádét, a frissítő zöldteát, mentával ízesített gyümölcsleveket. Étkezés során is pótolhatja a kiizzadt vizet hideg gyümölcsleves, lédús zöldségek formájában, a dinnye is kitűnő erre a célra. Kerülje a nehéz, zsíros, fűszeres ételeket, a vörös húsokat, puffasztó hüvelyeseket; inkább salátákat, halat fogyasszon!

A pollenszint is tovább emelkedik, a nagy melegben fokozott a növények pollenszórása. Jelenleg a csalánfélék mellett a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb panaszt, az allergiások egész nap kerüljék a mezőket, réteket, és lehetőleg gyakrabban mossanak hajat!

A közlekedésben a meleg miatti szétszórtság, bágyadtság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Tartson gyakran pihenőt, ilyenkor frissítse fel magát! A járművek belseje percek alatt felforrósodhat, ne hagyjon kisgyerekeket és állatokat az utastérben még rövid időre se!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s