h i r d e t é s

Megérkezett a hideg idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megérkezett a hideg idő

2019. október 29. - 05:38

 

10 fok lehűléssel támad a hidegfront - írja az Időjárás.hu

A hét eleji hidegfront markáns, többfelé 10, 15 fokos lehűlést hoz, és csapadék is érkezik vele. A folytatásban az átlagosnál hűvösebb időre van kilátás, megjelennek a reggeli fagyok is!

Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. 

Délután továbbra is erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé számíthatunk esőre, záporra. Többfelé élénk lesz az északi, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet mindössze 7, 13 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden rendkívül megterhelően alakul a humánmeteorológiai helyzet. A frontérzékenyek panaszai erősödnek, a komfortérzet pedig általánosan alacsony lesz, egyre többen panaszkodhatnak megfázásra is. - írja a meteoklinika.hu

A megerősödő szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már keddre virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhat, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekek esetében is élénkség jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, „rosszabbak” lehetnek a megszokottnál. A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön.

Megnő az infarktus kockázata, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Lehetőség szerint mindenkinek sok pihenés javasolt, aki csak teheti, töltse stresszementesen a napot. A szívbetegek és

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat. A hideg, szeles időben a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények. Növekszik a megfázásveszély, ezért folyamatosan erősítse immunrendszerét friss zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Az utakon az erős szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s