h i r d e t é s

Megérkezett a hidegfront

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megérkezett a hidegfront

2018. június 22. - 06:14

 

A hűvös idő még napokig velünk marad, a hétvégén reggelente helyenként 5 fokra is lehűlhet a levegő! - írja az Időjárás.hu

Csütörtök estétől sokfelé zivatarokkal markáns hidegfront érkezik! Péntekre 10, 15 fokkal zuhan vissza a hőmérséklet!

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor, keleten kezdetben egy-egy zivatar sem kizárt. 

Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de északnyugat felől elkezdődik a felhőzet vékonyodása, szakadozása. Keleten néhol még előfordulhat kisebb eső, de fokozatosan mindenhol megszűnik a csapadék.

Megerősödik az északnyugati szél. 15, 20 fokra számíthatunk.

Szombaton napos, de hűvös időre kell készülni, csapadék nem várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 18, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a többórás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, de ezekből nem kell csapadékra készülni. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken a nap első felében északnyugat felől erős hidegfront halad át az országon, a markáns változás pedig nagy terhelést jelent szervezetére, és ez nem csak akkor igaz, ha a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik. - írja a meteoklinika.hu

A továbbra is erős, olykor viharos szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. Már péntekre virradó éjszaka nyugtalanabb alvást, álmatlanságot tapasztalhatott, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekei esetében is agresszivitás jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál. Készítsen almahéjteát, ezzel mérsékelheti a tüneteket.

A másik gyakori panasz a fejfájás lesz, ezt egész nap tapasztalhatja – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljön. Amennyiben a halánték körkörös masszírozása nem segít, akkor próbálja ki a borsmenta teát, amit ízesítsen mézzel. A következő napokban is folyamatosan szedje a magnéziumot akár étrend-kiegészítő formájában is, illetve fogyasszon több halfélét, spenótot és tojást is!

Megnő az infarktus kockázata, egyes kismamáknál korábban beindulhat a szülés. Lehetőség szerint mindenkinek sok pihenés javasolt, a szívbetegek és az idősek pedig különösen kerüljék a terhelést, és lehetőség szerint csak kímélő programokat tervezzenek!

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthat, jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A szeles időben ráadásul a hőérzete is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények.

Az utakon az erős szél miatt jelentősen növekszik a balesetveszély, a csökkent menetstabilitás mellett a letörő faágak is veszélyt jelenthetnek. Emellett sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen sofőr, szétszórtak, figyelmetlenebbek is lehetnek a közlekedők. Többfelé nedves, csúszós útszakaszok is előfordulnak, vezessen lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s